Cinci motive pentru a merge la saună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saună. FOTo Arhivă Adevărul
Saună. FOTo Arhivă Adevărul

Beneficiile saunei asupra organismului nostru nu ţin doar de de sănătatea fizică, aceasta fiind recomandată şi pentru relaxarea psihică şi combaterea stresului

Lifehack.com şi Huffington Post prezintă o parte din beneficiile saunei pentru un corp sănătos, dar mai ales pentru un psihic întărit, capabil să facă faţă provocărilor contemporane. 

Îndepărtează stresul

În momentul în care este expus la căldură, organismul elimină endorfine, neurotransmiţători care au efecte analgezice, fiind, astfel, un remediu ideal pentru a combate stresul, anxietatea, depresia si insomnia.

Detoxifierea organismului

Hipertermia provocă transpiraţia abundentă şi deschide porii prin care sunt eliminate rezidurile din organism.Transpiraţia conţine 99 la sută apă, iar procentul rămas este format din toxine precum sodiu, cupru, mercur, dar şi chimicale.

Recomandată pentru o bună sănătate a inimii

Mai multe studii au arătat că bătăile inimii pot accelera de la 60-70 până la 110-120 de bătăi pe minut într-o saună. Ulterior, intensitatea bătăilor scade sub medie în timpul procesului de răcire. Acest schimb brusc de temperatură este un bun un exerciţiu pentru muşchii inimii.

Indicată în lupta împotriva astmului

Persoanele care merg la saună reuşesc faţă mai uşor simptomelor specifice astmului şi bronşitei cronice.

Imunizarea organismului

Persoanele care urmează sedinţe regulate de saună răcesc şi se îmbolnăvesc mai rar de gripa, potrivit studiilor. O explicaţia înaintată de specialiştii britanici este mărirea numărului de leucocite, responsabile de imunitatea organismului 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite