Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci, înainte de a bea cafea dimineața

0
Publicat:

Dacă te numeri printre cei care beau o ceașcă de cafea dimineața înainte de a face orice altceva, s-ar putea să vrei să-ți regândești rutina zilnică. Studiul unui medic de medicină integrativă demonstrează faptul că mai există un alt lucru, pe care trebuie să îl faci mai întâi.

Ceașca de cafea, motivație pentru a începe o nouă zi FOTO Shutterstock
Ceașca de cafea, motivație pentru a începe o nouă zi FOTO Shutterstock

Pentru iubitorii de cafea, din întreaga lume, gândul la această băutură reprezintă motivația de a începe o nouă zi. Oferă energie și bună dispoziție și chiar este benefică pentru sănătate, atâta timp cât nu este încărcată de un adaos prea mare de zahăr sau îndulcitori, notează publicația Parade.

Îndrăgita băutură are proprietăți legate de sănătatea creierului și, consumată în mod regulat, poate contribui la o viață mai lungă.

Totuși, potrivit medicului de medicină integrativă Dr. Tara Scott, care este și director medical la Forum Health Akron și fondatorul cabinetului medical Revitalize, există un aspect negativ al cafelei pe care mulți oameni îl trec cu vederea: deshidratarea.

Apa, înainte de cafea

Cofeina din cafea este cea care duce la deshidratare, potrivit medicului. Explicația constă în creșterea producțieo de urină. Din acest motiv, ea susție că ideal ar fi consumul unui pahar cu apă dimineața, înainte de a savura ceașca de cafea.

Ea a menționat că acest lucru nu a fost aprofundat în studiile de specialitate. De asemenea, a subliniat că în cazul cafelei decofeinizate exită vești bune: deoarece cafeaua decofeinizată nu conține cofeină, nu deshidratează.

Consumul unui simplu pahar de apă dimineața este însă deosebit de important, întrucât corpul nostru se deshidratează pe timpul nopții. Chiar și atunci când pierderea de lichide reprezintă doar 1% din greutatea corporală, aceasta va avea un impact negativ asupra funcționării creierului și a stării de bine. Consumul de lichide este cu atât mai important, cu cât ne aflăm în mijlocul sezonului cald.

Alt lucru important de făcut înainte de a bea cafea

Pe lângă consumul de apă, specialiștii recomandă spălatul pe dinți dimineața, înainte de a bea cafeaua. În timp ce mulți băutori de cafea presupun că este cel mai bine să se spele pe dinți după ce și-au savurat ceașca, pentru a preveni petele de cafea, stomatologii contrazic acest mit.

Spălatul dinților înainte de a bea cafea ajută la îndepărtarea plăcii, așa că este mai greu ca petele să se lipească de dinți atunci când bei cafea”, a declarat, pentru Parade, medicul dentist Dr. Jeffrey Sulitzer.

Dacă aștepți până după ce ai băut cafeaua pentru a te spăla pe dinți, smalțul va fi expus la acid și pete, ceea ce îi va crește eroziunea.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite