Ce efecte pot avea suplimentele cu magneziu asupra somnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magneziul este un mineral care se găsește în mod natural în organism și susține diverse funcții vitale, cum ar fi sistemul cardiovascular, regenerarea musculară și producerea de energie. Magneziul susține, de asemenea, procesul de relaxare. Acesta este motivul pentru care se recomandă adesea să se ia magneziu înainte de culcare.

Se recomandă adesea să se ia magneziu înainte de culcare.
Se recomandă adesea să se ia magneziu înainte de culcare.

„Magneziul este optim pentru menținerea unei bune dispoziții și pentru susținerea sistemului nostru nervos, fiind totodată un aliat puternic în gestionarea stresului. Acesta stimulează GABA, un neurotransmițător calmant care ajută la reducerea răspunsului organismului la stres și creează un sentiment de calm și relaxare”, a declarat Jessica Sepel, fondatoarea JSHealth pentru Glamour Magazine. 

Beneficiile magneziului

  • Sprijină funcțiile vitale, cum ar fi sistemul cardiovascular
  • Stimulează regenerarea musculară
  • Poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de energie
  • Susține sistemul nervos
  • Ajută să facă față stresului și oferă o senzație de relaxare

Alimente cu nivel ridicat de magneziu

La fel ca toate celelalte suplimente alimentare, magneziul poate fi găsit și în alimente. Potrivit Societății Germane de Nutriție, „o valoare estimată de 350 mg pe zi pentru bărbați și 300 mg pe zi pentru femei este recomandată pentru adulții cu vârsta cuprinsă între 19 și peste 65 de ani”, valoare care poate fi ușor de atins cu o dietă sănătoasă.

În practică, veți găsi un conținut ridicat de magneziu în semințe, cereale și leguminoase. Așadar, dacă vă place să mâncați tocană de linte sau să consumații semințe de in  cu iaurt la micul dejun, vă creați deja o bază bună. Legumele cu frunze verzi și peștele furnizează, de asemenea, o cantitate mare din acest mineral.

„Suplimentele sunt exact ceea ce sugerează numele lor - completează o dietă sănătoasă pentru a vă ajuta să vă simțiți cât mai bine”, explică Jessica.

Consumul de magneziu în fiecare zi timp de trei luni

Răbdarea este cheia - este nevoie de aproximativ o lună pentru a vedea un efect, dar în jurul zilei 30, se poate observa un somn mult mai odihnitor. Nu numai că vei adormi mai repede, dar vei avea și un somn liniștit toată noaptea. 

De asemenea, suplimentele cu magneziu îți pot ajuta corpul să se refacă mult mai rapid după sport, recăpătându-ți mai repede nivelul complet de energie. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite