Video Ce apă din comerț este cea mai bună pentru consum. Expert: „Cele mai longevive persoane sunt cele din zonele alpine”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul în domeniul bioelectronicii și micro-nutriției, Adrian Vornicu, explică ce apă din comerț este cea mai bună pentru consum și pentru organism.

Care este apa pe care ar trebui să o consumăm Foto: Arhivă
Care este apa pe care ar trebui să o consumăm Foto: Arhivă

Cu toții știm că apa are un rol crucial pentru sănătatea noastră, iar medicii ne recomandă să ne hidratăm suficient de-a lungul zilei. Adrian Vornicu a vorbit, în cadrul podcast-ului „Altceva cu Adrian Artene”, despre importanța apei pentru organismul nostru, dar și despre tipul de apă pe care ar trebui să consumăm.

Aș începe prin a prezenta altfel o formulă care circulă foarte mult. Se spune că suntem 75- 80% apă. De fapt, suntem 99%. Și o să explic de ce. Când se spune că suntem 75% se privește doar aspectul volumetric al moleculelor, nu cel numeric”, a explicat Adrian Vornicu, potrivit Click!.

Expertul a vorbit și despre importanța apei pentru dezvoltarea fătului uman.

Viața apare în apă. Fătul se naște într-o piscină salină, care este lichidul amniotic. Apare în acea apă salină. Și atunci de aici această recomandare pe care eu nu o înțeleg și nici nu vreau acum să o critic prea mult: copiii mici să nu mănânce sare până la doi ani. Dar el iese dintr-o piscină salină, unde în ultimele luni de viață bea lichidul amniotic”, spune acesta.

Expertul atrage atenția că pe fiecare sticlă de apă din comerț apare compoziția și calitatea apei.

Fiecare sticlă de apă plată are o marcă și spune așa: reziduul sec la 180 de grade și apoi ai o cifră cu miligrame. Ce înseamnă asta? Este luat un litru de apă, este pus la fiert și când se evaporă rămân niște reziduuri pe fundul vasului și ele sunt cântărite. Atunci constatăm că din tot acel litru după ce a fiert a mai rămas 100 miligrame”, a declarat Adrian Vornicu, care susține că cel mai bine este să apelăm la apă cu reziduul sub 100.

Eu recomand, din ceea ce am studiat și învățat, să se bea între mese o apă cu reziduul sub 100. Și aici dacă ne uităm puțin la cele mai longevive categorii de persoane, în general sunt cei din zonele alpine, unde munții oferă apă foarte pură. Deci o apă sub 100 pentru apa dintre mese, iar la masă putem să bem o apă minerală, cu jumătate de oră înainte de masă”, mai spune acesta.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite