Ce alimente trebuie să eviţi dacă ai probleme cu ficatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbările în alimentaţie sunt primele pe care le poţi face după ce ai aflat că ai probleme cu ficatul. Află în rândurile de mai jos ce alimente este bine să eviţi pentru o mai bună regenerare hepatică.

Ficatul este o adevărată uzină care ne ajută să scăpăm de substanţele toxice din organism. El curăţă şi detoxifică aproape doi litri de sânge în fiecare minut. Tot el are rolul important de prevenire a bolilor şi, atunci când funcţionează normal, stochează vitamine şi produce proteine.

De cele mai multe ori, bolile ficatului survin în urma unei alimentaţii nesănătoase (excese ale unor produse alimentare toxice). Dacă vrei să te fereşti de bolile de ficat sau să nu le agravezi pe cele existente, îţi prezentăm o listă cu alimentele interzise!

Carnea roşie, maioneza, untul

Printre alimentele interzise în bolile de ficat se numără cele bogate în colesterol, precum carnea roşie, creveţii, margarina, maioneza, untul, frişca şi gălbenuşul de ou. Acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat. Medicii recomandă reducerea consumului de astfel de produse. Le poţi înlocui însă, cu încredere, cu cereale integrale, fructe şi legume.

Evită alimentele de tip fast-food

Tot printre alimentele periculoase pentru ficat se numără cele de tip fast-food. Produsele de tip fast-food sunt pline de calorii, conţin foarte mult sodiu, iar consumate frecvent duc la o acumulare de grăsime în ficat. Din această cauză, acest organ se îmbolnăveşte din cauza suprasaturării de grăsimi pe care trebuie să le proceseze.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente este bine să eviţi dacă ai probleme hepatice

Coacăzul-negru, antialergic natural

Descoperă ce poţi trata cu suc de lămâie

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite