Cât de periculoase sunt în realitate lumânările parfumate. Alternativa este ceara de albine

0
Publicat:

Când ardeți o lumânare, aceasta eliberează particule și compuși organici volatili în aer, care pot fi periculoși. Cei care suferă de astm bronșic pot fi sensibili sau alergici la anumite parfumuri.

Lumânare parfumată FOTO Shutterstock
Lumânare parfumată FOTO Shutterstock

Specialiștii spun că, în timp ce lumânările parfumate produc diverși vapori și particule care pot fi nesigur de inhalat în doze mari, cercetările sugerează că, în cazul utilizării obișnuite, doza pe care o obțineți este cu mult sub ceea ce este considerat dăunător pentru sănătatea dumneavoastră. 

Potrivit experților, nu există niciun motiv să credem că arderea ocazională a lumânărilor va fi periculoasă, conform Antena 3.

Multe lumânări au adăugat parfumuri, principalul motiv pentru care oamenii le ard în primul rând. Indiferent dacă aromele sunt naturale sau sintetice, ele nu sunt un motiv de îngrijorare.

Ceara de parafină este făcută din subproduse petroliere, așa că, dacă sunteți îngrijorat de mediu, luați în considerare lumânările din soia, stearina sau ceară de albine. 

Dacă aveți neplăceri atunci când aprindeți lumânări parfumate, cum ar fi curgerea nasului sau strănutul, este indicat să evitați aprinderea lor sau să ardeți lumânări neparfumate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite