Beneficiile terciului de ovăz: „Controlează hormonii foamei și poate face minuni pentru corpul tău”

0
Publicat:

Considerați cel mai sănătos aliment care ţine foamea în frâu, fulgii de ovăz sunt adevărate surse de energie, fiind ideali atât pentru adulți, cât și pentru copii. Terciul de ovăz, prepart din fulgi, poate fi o alegere excelentă pentru micul dejun.

Consumul de fulgi de ovăz are numeroase beneficii FOTO Shutterstock
Consumul de fulgi de ovăz are numeroase beneficii FOTO Shutterstock

Fulgii de ovăz au un conţinut bogat de fier şi magneziu, elemente foarte importante pentru transportul substanţelor nutritive în organism. Mai mult, magneziul din fulgii de ovăz reduce rezistenţa la insulină, principalul factor de risc în apariţia diabetului zaharat.

În plus, fulgii de ovăz conţin şi vitamina B1, esenţială pentru dezvoltarea celor mici și pentru creșterea  capacitatății de concentrare.

Hidraţii de carbon din compoziţia fulgilor de ovăz asigură un nivel al glicemiei constant şi înlătură pofta de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.

Terciul de ovăz este și o sursă de proteine, iar valoare acestui preparat nu se oprește aici.

„Fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai lungă de timp şi vei mânca mai puţin. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău. De asemenea, ovăzul reduce apetitul având control asupra hormonilor foamei. În acest mod previi şi acumularea kilogramelor”, explică dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

O meta-analiză confirmă rolul important al consumului de fulgi de ovăz pentru controlul colesterolului.

Motive pentru a alege terciul de ovăz

Terciul de ovăz este atât gustos cât și foarte sănătos, potrivit  Stai în Formă, care a făcut o listă cu beneficiile consumului fulgilor de ovăz.

- Sunt foarte hrănitori;

 - Sunt bogați în antioxidanți;

- Conțin o fibră puternică numită Beta-Glucan;

- scad  colesterolul; 

- pot îmbunătății controlul nivelului de zahăr din sânge;

-  te ajută să slăbești; 

-  sunt benefici pentru sănătatea pielii.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite