Alimentul-minune cu care poți înlocui pâinea. Mihaela Bilic: „Merită să gustați!”

0
Publicat:

Pentru că se apropie sezonul estival și cu toții ne dorim o siluetă de invidiat, eliminarea anumitor produse din alimentația zilnică ne-ar putea ajuta să scăpăm și de kilogramele în plus. Pâinea, spre exemplu, ar putea fi înlocuită de un anumit aliment, cu un aport caloric mult mai scăzut.

Mihaela Bilic recomandă alimentul cu care am putea înlocui pâinea FOTO Facebook
Mihaela Bilic recomandă alimentul cu care am putea înlocui pâinea FOTO Facebook

Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici nutriționiști de la noi din țară, ne oferă soluția ideală. Pâinea, nelipsită de pe mesele românilor ar putea avea un înlocuitor la fel de sățios, dar mult mai sărac în calorii. Ea spune, de asemenea, că produsul este și foarte bun la gust și recomandă oricui să îl încerce.

5 discuri de porumb expandat, cât o felie de pâine

Nutriționista recomandă consumul, în special la micul dejun, când sandwich-ul este varianta cea mai la îndemână, în graba cotidiană. La prima vedere ar părea să fie cunoscutele discuri de orez expandat, însă de această dată, vorbim despre porumb.

Porumb…altfel🤩🌽

Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați!, a scris Mihaela Bilic, într-o postare pe rețelele de socializare.

În continuarea postării, specialista în nutriție a vorbit și despre aportul caloric, foarte scăzut. Potrivit acesteia, cinci discuri de orez expandat, cât conține un pachet, ar fi echivalentul a o singură felie de pâine, în ceea ce privește numărul de calorii. De asemenea, produsul nu conține gluten.

Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii!

Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!🤓, a continuat nutriționista.

Mihaela Bilic le-a dat urmăritorilor săi și o altă sugestie de consum, ideală pentru un mic dejun consistent.

Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut., a mai adăugat ea.

Părerile urmăritorilor

Părerile oamenilor au fost împărțite. De la mulțumiri pentru sugestie, au fost și persoane care au respins cu totul ideea.

Dar două feliuțe de pâine integrală ne mușcă ??? Eu nu suport orătăniile astea expandate, scârțâie în dinți și fac nevralgie. Zău...”, a transmis cineva, într-un comentarii.

Alții s-au grăbit să critice ideea propusă de sandwich, făcând referire la mezelurile cu care au fost combinate discurile de porumb expandat, deloc sănătoase.

Nu sunt de acord cu mezelurile alea !!!”, a scris un internaut.

Nu rondelele mă sperie ci ce este pus pe rondele”, este un alt comentariu.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite