Alimentele care te fac mai tânăr și cele care te îmbătrânesc prematur: „Margarina și chipsurile pot face ravagii”

0
Publicat:

Pe perioada verii, medicii subliniază că este esențial să vă mențineți pielea hidratată. De aceea, trebuie consumate multe alimente bogate în colagen, vitamine și antioxidanți. Feriți-vă de alimentele procesate care duc la îmbătrânire mai rapidă!

Afinele, fructe bogate în vitaminele A și C FOTO: Arhiva
Afinele, fructe bogate în vitaminele A și C FOTO: Arhiva

Publicația shefinds, a făcut o listă cu patru alimente bogate în colagen pe care să le privilegiezi pentru o piele mai sănătoasă în această vară, recomandate de medicii dermatologi și nutriționiști. 

Afinele

Potrivit specialiștilor, afinele ajută la susținerea sintezei colagenului și conțin antioxidanți sănătoși. În plus, afinele sunt bogate în vitamina A și C, iar aceasta din urmă luptă împotriva degradării colagenului. Afinele au proprietăți antioxidante, antivirale și antibacteriene și conțin foarte puține calorii față de altă fructe.

Avocado

Avocado sunt „superalimente excelente pentru o piele radiantă” la orice vârstă, spune Dr. Anna Chacon, medic dermatolog, mai ales pentru frumusețile mature. Ea recomandă „să le consumați ca o gustare sau într-o salată consistentă”.

De asemenea, sunt incredibil de bogate în vitamina E și grăsimi bune. „Puteți consuma avocado pentru a vă proteja de îmbătrânire și de daunele provocate de soare”, susține dermatologul. Folosirea uleiului de avocado în gătit și în îngrijirea pielii este, de asemenea, o modalitate excelentă de a profita de beneficiile acestui fruct.

 Roșii

Atunci când te gândești la un superaliment accesibil pe care să-l adaugi în alimentația cuiva pentru sănătatea pielii, Chacon recomandă roșiile.

„Roșiile sunt componente fantastice care pot fi folosite într-o mare varietate de rețete. Sunt, de asemenea, considerate un superaliment fantastic pentru piele. Acestea sunt bogate în betacaroten și vitamina C”, explică dermatologul.

Un pigment care se găsește în roșii, numit licopen, „ajută pielea să se protejeze de daunele provocate de razele UV și crește de două ori producția de colagen”. 

 Albușuri de ou

Colagenul și alți aminoacizi care sunt buni pentru piele se găsesc în mod natural în albușurile de ou, spune dr. Chacon, care vă oferă, de asemenea, proteine nutritive. „Colagenul este componenta cheie în prevenirea liniilor fine și a ridurilor și se crede că acest aport natural de colagen din albușurile de ou poate ajuta la sinteza naturală de colagen a organismului tău”, dermatologul.

Cele patru alimente procesate care duc la un ten tern și la îmbătrânire mai rapidă sunt chipsurile, untul, margarina și pâinea albă.

Untul și margarina cu conținut integral de grăsimi

În timp ce consumul zilnic de suficientă vitamina D și calciu este esențial pentru sănătatea ta generală, dr. O'Connell, medic dermatolog, avertizează că excesul de lactate poate provoca un ten și mai gras și cu aspect unsuros. (Iar acest lucru nu înseamnă o piele hidratată, apropo, ci doar mai mult ulei care mai târziu poate astupa porii și provoca acnee!).

Robyn Newmark, expert în îngrijirea pielii și fondator și CEO al Newmark Beauty, spune că „margarina este un aliment pe care ar trebui să-l evitați dacă vreți să preveniți ridurile și pielea uscată”.

Margarina, notează ea, este „frecvent fabricată cu uleiuri parțial hidrogenate, una dintre cele mai răspândite grăsimi trans”. În timp ce grăsimile trans „contribuie la bolile de inimă”, ea avertizează, de asemenea, că acestea pot, de asemenea, să accelereze procesul de îmbătrânire a pielii.

Pâine albă

Carbohidrații rafinați pot fi găsiți în multe alimente procesate populare, astfel încât este ușor să obțineți mulți dintre ei în dieta dumneavoastră fără să observați. Consumul acestui tip de alimente, explică dr. Nadir Qazi, DO, medic certificat, chirurg dermatolog poate „stimula producția de sebum”.

Sebumul este „substanța uleioasă și ceroasă pe care pielea dumneavoastră o produce în mod natural pentru a vă hidrata și proteja pielea”, notează el.

Prea mult sebum poate „face ca pielea să pară uleioasă, face ca porii să pară mai proeminenți și chiar să rețină pielea moartă în interiorul porilor, ceea ce duce la acnee și puncte negre”.

Carbohidrații foarte rafinați, cum ar fi cei care se găsesc în produsele de patiserie și pâinea albă, sunt „prea ușor de digerat de către corpul nostru, creând o reacție în lanț ca la domino”, spune dr. Qazi. 

Alimente sărate conservate

Alimentele conservate cu cantități mari de sare ar trebui, de asemenea, să fie lăsate pe rafturile magazinelor, dacă obiectivul tău este să dai prioritate pielii strălucitoare, sănătoase și radiante.

„Alimentele sărate deshidratează organismul, ceea ce păcălește pielea să producă mai mult ulei pentru a compensa”, explică dr. O'Connell. 

„Alimentele conservate conțin ingrediente care se află pe lista de succes a celor mai rele alimente pentru pielea predispusă la acnee”, avertizează medicul.

Deși tonul este bogat în acizi grași omega 3, tonul conține mercur, care poate provoca acnee. 

În timp ce consumul de chipsuri, unt, margarină, pâine albă sau alți carbohidrați rafinați din când în când este în regulă, medicii notează că mâncatul acestora în fiecare zi sau de mai multe ori pe săptămână, fără a bea suficientă apă, poate face ravagii asupra tenului tău.

În loc de alimente cu sare, dr. Sethi sugerează să încercați să „asezonați alimentele cu lămâie, piper negru sau roșu și ierburi uscate”.  De asemenea, trebuie să beți cel puțin 10 pahare de apă, zilnic. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite