Alimente cu virtuţi antibiotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din alimente au dublu rol, nu doar ne bucură papilele gustative. Ştiai că unele sunt „antibiotice”şi ne pot ajuta la tratarea răcelilor, dar şi infecţiilor?Află care sunt şi ce pot trata în rândurile următoare!

Dincolo de valoarea lor nutritivă, unele fructe şi legume auproprietăţi de vindecare, stimulând sistemul imunitar şi crescând scutul protector natural al  organismului împotriva virusurilor. ,,Unele alimente au rol de antibiotic în lupta împotriva infecţiilor, însă este bine de ştiut că este vorba de un rol mult mai mic decât cel al medicamentelor. Deşi aceste alimente sunt indicate pe perioada tratamentului medicamentos, ca alimentaţie adjuvantă, trebuie să se ţină cont de toleranţa fiecărei persoane în parte”, atenţionează dr. Adrian Copcea, medic specialist diabet, boli metabolice şi nutriţie, la Clinica Asteco, din Cluj- Napoca.    

Oţetul de mere, în infecţiile urechii

Cunoscut ingredient în bucătărie, oţetul de mere este şi un bun ,,medicament”în tratarea infecţiilor urechilor. Potrivit unei cercetări realizate în Africa de Sud în anul 1998, acidul acetic din oţetul de mere este un antibacterian puternic, care luptă împotriva infecţiilor cu stafilococi de la canalului auditiv.

Usturoiul tratează pneumonia

Datorită compuşilor săi, usturoiul poate distruge 60 de specii de ciuperci şi peste 20 de bacterii, printre care şi pneumococul care duce la apariţia penumoniei. Alicina, unul din compuşii usturoiului, are un puternic efect antimicrobian. În urma consumului, compusul volatil poate pătrunde până în zona plămânilor, distrugând bacteriile.

Descoperă ce alte alimente au virtuţi antibiotice, pe clicksănătate.ro.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite