Ajutoare la-ndemână pentru o minte brici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un remediu excelent pentru zilele în care eşti suprasolicitat este hreanul
Un remediu excelent pentru zilele în care eşti suprasolicitat este hreanul

Începi să uiţi tot mai des în ultima vreme? Generoasa farmacie a naturii are leacuri şi pentru problemele de memorie. Am ales pentru tine câteva dintre remediile care şi-au dovedit eficienţa în acest caz.

Problemele de memorie nu sunt mereu semne ale bătrâneţii. Ştiai, de pildă, că ele pot apărea şi de la prea multă relaxare? Studiile ştiinţifice recomandă să urmăm pe cât posibil un fel de reguli de disciplinare intelectuală, pentru a stimula activitatea cerebrală.

Cititul reprezintă una dintre cele mai bune metode, dacă vrem să menţinem capacitatea de memorare la cote maxime, cât mai mult timp posibil. Pe lângă activităţi care pun mintea la treabă, ne putem baza şi pe efectele benefice pentru memorie date de leacurile din natură.

Drojdia de bere «hrăneşte» creierul

Când simţi că memoria îţi joacă feste, consumă cât mai des drojdie de bere. Este cel mai bogat aliment în complexul vitaminic B, care este recomandat în special în perioade cu efort intelectual, pentru că are rol de hrănire a creierului. De obicei, se pot consuma câte 2 linguriţe de drojdie de bere proaspătă pe zi, timp de 3 săptămâni.

Atenţie: această cură nu se face pe perioade mai mari de timp, deoarece poate avea ca efect secundar apariţia problemelor de sterilitate.  

Hreanul, leac în surmenajul intelectual

Un remediu excelent pentru zilele când eşti suprasolicitat este hreanul. Ia în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o lingură de hrean ras amestecat cu o lingură de miere polifloră. Poţi bea apoi un pahar cu infuzie de coada-calului, pe care o prepari din 1 linguriţă de plantă la 200 de ml de apă clocotită. Hreanul şi infuzia de coada-calului combat epuizarea fizică şi intelectuală.

Măceşul creşte puterea de concentrare

Dacă ai mare nevoie ca puterea de concentrare să funcţioneze la capacitate maximă, te poţi baza pe decoctul de măceşe. Îl prepari dintr-o linguriţă de fructe mărunţite la o cană cu apă clocotită, care se dă în clocot pentru câteva minute. Se recomandă consumul a 3 căni pe zi, pentru întărirea memoriei.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite