AC Immune: Numărul familiilor afectate de Alzheimer va creşte de aproape trei ori până în 2050

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AC Immune - medicament alzheimer

Dezvoltatorul de medicamente pentru Alzheimer AC Immune se aşteaptă ca numărul familiilor care vor fi afectate de boală degenerativă s-ar putea tripla până in 2050, ajungând la 150 de milioane, a declarat CEO-ul companiei intr-un interviu acordat unei reviste germane, transmite Reuters.

Compania şi-a asigurat recent o investiţie de mai multe milioane de dolari de la principalii susţinători ai dezvoltatorului german de vaccin pentru Covid-19 BioNTech şi a achiziţionat un posibil vaccin împotriva bolii Parkinson.

CEO-ul AC Immune, Andrea Pfeifer a descris Alzheimer, o boală nevindecabilă a cărei origine nu este cunoscută, drept ”o pandemie lentă care se întinde spre lume”, într-un interviu acordat revistei germane de afaceri Wirtschaftswoche care a fost publicat duminică în ediţia sa online.

În prezent, boala afectează 55 de milioane de familii, a spus ea.

Athos, holdingul lui Andreas şi Thomas Struengmann, investitori ancoră în BioNTech,  împreună cu companiile de finanţare MIG şi First Capital Partner deţin în comun 12% din AC Immune, în urma unui acord încheiat cu câteva săptămâni în urmă, a spus Pfeifer.

Investiţia planificată a fost anunţată în iulie.

Athos şi MIG au fost implicate în înfiinţarea BioNTech, care împreună cu partenerul Pfizer a dezvoltat cel mai utilizat vaccin împotriva Covid-19 din lumea occidentală şi rămân principalii acţionari.

Pfeifer a spus că susţinuerea oferită de gemenii Struengmann a fost ”o binecuvântare” pentru AC Immune.

”Dacă cineva ştie cum pot fi comercializate vaccinurile, aceştia sunt pricipalii investitori ai BioNTech”, a spus ea.

AC Immune lucrează la mai mulţi compuşi pentru bolile Alzheimer şi Parkinson, inclusiv şa vaccinuri. Compania nu a lansat încă un medicament.

Alţi investitori în AC Immune sunt Dietmar Hopp, prin intermediul companiei sale de biotehnologie Dievini, cu puţin peste 20%, precum şi investitori instituţionali şi alţi investitori privaţi, a spus Pfeifer.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite