5 leacuri eficiente contra transpiraţiei în exces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frunzele de aloe vera zdrobite şi aplicate la subraţ pot fi de ajutor în caz că transpiri abundent.
Frunzele de aloe vera zdrobite şi aplicate la subraţ pot fi de ajutor în caz că transpiri abundent.

Transpiraţia are un rol extrem de important: reglează temperatura corporală atunci când ne expunem la temperaturi ridicate. Însă, când aceasta abundă şi are şi un miros neplăcut, situaţia se schimbă. Aşa că apelăm la antiperspirante. Din păcate, acestea nu ne scapă de problemă. Câteva leacuri naturale ne pot ajuta în situaţii stânjenitoare.

Salvia, cel mai bun remediu în combaterea acestei afecţiuni

Unul dintre cele mai bune remedii în combaterea transpiraţiei este salvia. Aşa că, dacă suferi de această problemă, bea ceai preparat din această plantă. Ai nevoie de o linguriţă de salvie uscată şi 250 de ml de apă clocotită. Pui planta în apă şi laşi 15 minute la infuzat. Cum trebuie consumat? Nu trebuie dat pe gât. Consumă-l cu înghiţituri mici, pe parcursul întregii zile.

Pentru un efect mai rapid, ceaiul de salvie se poate folosi şi extern. Îmbibă o cârpă curată, din bumbac, în această infuzie. Apoi, tamponează-te bine la subraţ. Fă acest lucru în fiecare dimineaţă, dar şi înainte de culcare.  

Aloe vera

Şi aloe vera te poate ajuta în această problemă. Cum? Zdrobeşte o frunză din această plantă, pune-o pe o dischetă demachiantă şi aplic-o la subraţ. După 5 minute, clăteşte cu apă rece.

Descoperă pe clicksanatate.ro mai multe remedii în cazul transpiraţiei excesive!

Analizele medicale care-ţi pot salva viaţa

Factori care te pot duce la infertilitate

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite