5 beneficii uimitoare ale seminţelor de floarea-soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că le adaugi în cerealele de dimineaţă, le consumi cu salate, pe pâine sau simple, seminţele de floarea-soarelui îţi pot face ziua mai bună. În ciuda dimensiunii lor, acestea sunt bogate în vitamine şi minerale, uleiuri esenţiale şi antioxidanţi. Află de ce e bine să le incluzi în meniul tău!

Îţi protejează inima

Seminţele de floarea-soarelui sunt bogate în vitamina E, un antioxidant cu rol în eliminarea grăsimilor nesănătoase. Vitamina E neutralizează radicalii liberi şi curăţă pereţii arterelor. Dacă le consumi săptămânal, vei preveni insuficienţa cardiacă şi infarctul. Doar un sfert de cană de seminţe de floarea-soarelui pe zi ţine departe problemele inimii, susţin medicii. Aceste mici seminţe nu îngăduie colesterolului “rău” să se lipească de pereţii arterelor tale şi îţi păstrează inima sănătoasă. 

Scad colesterolul

Bogate în acid linoleic, s-a demonstrat ştiinţific faptul că seminţele de floarea-soarelui pot să scadă cu 50% nivelul colesterolului rău şi să crească aportul de grăsimi sănătoase. Dacă nu îţi place să le consumi ca atare, adaugă-le în salatele tale preferate. 

Află ce alte beneficii uimitoare mai au seminţele de floarea-soarelui pe clickpentrufemei.ro.

Floarea-soarelui regenerează pielea arsă de soare

Afecţiuni pe care le poţi trata cu floarea-soarelui

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite