VIDEO Generaţia Cryo, subiect de reality-show: povestea copiilor care îşi caută tatăl biologic, donatorul 1096

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Generation Cryo“, o emisiune de televiziune care îşi propune să aducă în discuţie drepturile de care ar trebui să aibă parte copiii concepuţi cu ajutorul materialului genetic donat, nu doar despre dreptul donatorului de a rămâne anonim FOTO Daily Mail
„Generation Cryo“, o emisiune de televiziune care îşi propune să aducă în discuţie drepturile de care ar trebui să aibă parte copiii concepuţi cu ajutorul materialului genetic donat, nu doar despre dreptul donatorului de a rămâne anonim FOTO Daily Mail

Copiii născuţi cu ajutorul donatorilor de material genetic oferit anonim ajung, mai devreme sau mai târziu, să-şi pună întrebări în legătură cu originile lor biologice. Drama tinerilor care tânjesc să afle mai multe despre celălalt părinte a fost transformată de MTV în subiect de reality-show

„Generation Cryo“ este numele emisiunii de televiziune pe care MTV, post de televiziune muzical dedicat tinerilor, o va lansa în SUA la 25 noiembrie. Nu mai puţin de 9 tineri, din cei 16 care s-a descoperit că au acelaşi tată, vor fi urmăriţi de-a lungul mai multor ediţii în timp ce încearcă să-l găsească pe donatorul anonim cu numărul 1096.

Anual, în SUA, se nasc peste 30.000 de copii concepuţi cu material genetic stocat în băncile de spermă sau de ovule din întreaga ţară. Însă generaţia Cryo a devenit un adevărat fenomen la nivel internaţional, nu doar în America.

De exemplu, una dintre cele mai mari bănci de spermă din lume, Cryos, a ajutat la venirea pe lume a peste 5.000 de copii, din 1991 şi până anul trecut, în 30 de ţări din Europa, America de Nord, de Sud şi Asia. Pe de altă parte, interesul pentru material genetic este o realitate care se traduce în milioane de dolari. Conform unei estimări făcute de "The Wall Street Journal Europe", comercializarea spermei a adus numai în anul 2.000 încasări de peste 500 de milioane de dolari. 

Breeanna Speicher are 17 ani şi locuieşte în Reno, Nevada, cu cele două mame, un cuplu de lesbiene care a apelat la un donator anonim de spermă pentru a o aduce pe lume. Povestea Breeanei este asemănătoare cu cea pe care ar putea să o spună mii de copii. Ajunsă la vârsta întrebărilor, tânăra a vrut să-şi cunoască celălalt părinte biologic. 

image

Breeana Speicher a pornit în căutarea tatălui biologic, donatorul 1096, alături de 9 dintre cei 16 fraţi pe care a descoperit că îi are FOTO Daily Mail 

În urma cercetărilor făcute cu ajutorul unei organizaţii numite „Donor Sibling Registry“, care pune în legătură copiii rezultaţi din acelaşi donator sau facilitează întâlnirile dintre donatori şi copiii, în cazurile în care acest lucru este dorit de părţile implicate, Breeanna a descoperit că mai are 15 fraţi şi surori răspândiţi prin toată ţara. Dintre aceştia, numai opt au acceptat să se implice alături de ea într-o misiune televizată de căutare a donatorului anonim, tatăl cu numărul 1096, scrie Daily Mail. 

Frământările adolescenţilor, teama că descoperirea tatălui biologic le va afecta relaţia cu părinţii care i-au crescut şi îngrijit de când au venit pe lume şi aventurile prin care trec în încercarea de a-şi descoperi originile biologice, iată numai câteva dintre aspectele surprinse în reality-show-ul MTV, „Generation Cryo“.

Wendy Kramer, fondator al organizaţiei „Donor Sibling Registry“ şi producător asociat al show-ului realizat de MTV, consideră că o astfel de emisiune este necesară pentru a readuce în discuţie drepturile de care ar trebui să aibă parte copiii din Generaţia Cryo, nu doar dreptul donatorului de a rămâne anonim. 
 

Citeşte şi:

Ambii părinţi îşi vor putea lua concediu la naşterea copilului

Jumătate dintre copiii de vârstă preşcolară sunt bătuţi de părinţi

Sweetie, momeala digitală care a scos pedofilii din „cotloanele” Internetului

FOTO Când banii transformă copilăria într-o „poveste“ de zeci de mii de euro

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite