Vârsta la care femeile încetează să mai facă sex

0
0
Nenumărate informaţii prezintă femeia după menopauză ca pe o relicvă, ca pe o fiinţă care şi-a pierdut capacitatea de a mai fi considerată sexy, consideră Jagger. FOTO Huffington Post
Nenumărate informaţii prezintă femeia după menopauză ca pe o relicvă, ca pe o fiinţă care şi-a pierdut capacitatea de a mai fi considerată sexy, consideră Jagger. FOTO Huffington Post

Ce simte o femeie atunci când ginecologul îi spune că s-a apropiat de vârsta la care va renunţa la viaţa sexuală? După primele clipe de şoc urmează un calcul mental rapid pentru a înţelege exact cât timp ţi-a mai rămas, apoi realizarea amară a faptului că te simţi mai tânără decât poate ar fi cazul.

Blogger-ul Huffington Post Erica Jagger a relatat momentul de panică pe care l-a încercat în ziua în care, în urma unui control ginecologic obişnuit, medicul a întrebat-o dacă mai este încă activă din punct de vedere sexual, deşi are 52 de ani. Apoi, după un test de rutină pentru boli venerice, aceasta a liniştit-o informând-o că în curând nu va mai trebui să-şi facă griji pentru astfel de analize pentru că „femeile încetează să mai facă sex de la vârsta de 65 de ani“.

„Parcă nu înţelegeam ce-mi spunea. 65 de ani?, am repetat. Numai 13 ani au fost cuvintele care mi-au apărut instantaneu în minte“, scrie Jagger, după care ginecologul i-a confirmat faptul că de la 65 de ani, cel mult 70 de ani, femeile renunţă de regulă să mai facă sex.

„M-am întrebat dacă femeile renunţă la sex la această vârstă pentru că se simt prea vlăguite fizic ca să mai întreţină relaţii sexuale. Însă aşa a apărut întrebarea dacă femeile renunţă la viaţa sexuală după 65 de ani pentru că nu le mai permite sănătatea sau „pentru că la nivel cultural femeilor li se dă de înţeles că de la o anumită vârstă sunt prea bătrâne ca să mai aibă nevoie de aşa ceva, să-şi dorească sau să se bucure de aşa ceva, “, se întreabă Jagger. Nenumăratele informaţii care prezintă femeia după menopauză ca pe o relicvă, ca pe o fiinţă care şi-a pierdut capacitatea de a mai fi considerată sexy, „care trebuie să-şi schimbe slipul tanga cu scutecul pentru adulţi, dar şi că de la acel moment încolo este mai probabil să stea cu soţul mână în mână pe canapea decât să mai facă sex“, pot fi tot atâta motive pentru care femeile ajung să-şi piardă interesul pentru viaţa sexuală, subliniază Jagger. 

Divorţată după o căsnicie nefericită, Erica Jagger povesteşte că se simţea bătrână deşi nu avea vârsta unui om în vârstă, iar viaţa ei sexuală era „la fel de stearpă ca Sahara“.

Părea că cei mai buni ani treceau pe lângă mine şi că împlinirea era pentru alţi oameni. Singurul lucru bun la care mai puteam spera era să mai fiu sănătoasă şi după ce copiii mei aveau să se descurce pe cont propriu. Prinsă în acestă capcană psihică mă simţeam prea epuizată ca să mai fac sex sau ca să-mi pese că nu fac sex. Divorţul nu mi-a făcut viaţa mai uşoară, ci mai grea, dar într-un fel a devenit şi mai vibrantă ca niciodată, mai spune Jagger.

În timpul căsniciei care îi secase orice urmă de energie, bloggeriţa  îşi aminteşte că a citit la un moment dat despre faptul că trebuie să ne trăim viaţa ca şi cum am fi războinici, pentru că aceştia nu au timp să analizeze prea mult deciziile pe care le iau. Trebuie să ia cea mai bună decizie pe moment şi să trăiască de parcă fiecare moment ar fi ultimul.

„Prin urmare, când ginecologul meu m-a anunţat că în 13 ani nu o să mai fac sex, am decis să o ignor şi să las viaţa să-şi urmeze cursul până la vârsta de 65 de ani, fără să am certitudinea că mă aşteaptă un capăt de drum, să mă bucur de ceea ce am în prezent: sănătate bună, un libido mai mult decât satisfăcător, o minte ageră, un caracter format în urma unor experienţe grele de viaţă.... Iar când am pus toate acestea la un loc m-am simţit sexy şi mai plină de viaţă ca niciodată“.
 

Citeşte şi: 

6 motive ascunse din cauza cărora femeile nu reuşesc să ajungă la orgasm

Motivele pentru care sexul cu un partner stabil este mai satisfăcător decât sexul ocazional

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite