„Mă doare capul“, o scuză invocată tot mai des de bărbaţi în dormitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Mă doare capul“ este printre
cele mai folosite pretexte ale bărbaţilor de a nu face sex FOTO Shutterstock
„Mă doare capul“ este printre cele mai folosite pretexte ale bărbaţilor de a nu face sex FOTO Shutterstock

Nu doar femeile caută scuze pentru a scăpa de „îndatoririle conjugale“. Tot mai mulţi bărbaţi îşi refuză partenerele în pat, potrivit unui sondaj. Unul dintre motive este acela că îşi pierd interesul pentru sex.

Convingerea femeilor că bărbaţii nu refuză niciodată o partidă de sex este lipsită de temei. Reprezentanţilor sexului masculin nu le mai stă mintea atât de mult la partidele de amor. Cel puţin aşa reiese dintr-un sondaj realizat recent de farmacia online Ukmedix.com. Reprezentanţii acesteia au încercat să afle, prin intermediul sondajului, de ce au crescut atât de mult în ultima perioadă vânzările de medicamente şi la suplimente alimentare care cresc libidoul bărbaţilor.

Lipsa dorinţei sexuale îi determină pe mulţi dintre ei să-şi refuze iubitele în pat. Ba mai mult, 62% din bărbaţii care au participat la sondaj au recunoscut că se eschivează de la „îndatoririle conjugale“ mai des decât partenerele lor. În topul celor mai folosite scuze este oboseala, iar pe locul al doilea se situează stresul. Surprinzător, durerile de cap invocate de obicei de către femei pentru a nu face sex, sunt folosite ca scuză şi de reprezentanţii sexului masculin. Senzaţia de stomac plin după o cină bogată şi dorinţa de a viziona o emisiune la televizor sunt alte motive invocate frecvent de bărbaţi pentru a evita apropierile intime de partenere.

Lipsa încrederii în sine, motivul real al libidoului scăzut

Surpinzător sau nu, scuzele bărbaţilor coincid prea puţin cu motivele reale pentru care amână momentele de intimitate. În topul motivelor se află nemulţumirile cu privire la aspectul fizic, iar pe locul al doilea – apetitul sexual scăzut. Oboseala excesivă de la final de zi şi stresul sunt alte motive pentru care bărbaţilor nu le stă mintea la sex. „Se pare că bărbaţii nu sunt prea sinceri cu partenerele în privinţa motivelor pentru care evită intimitatea. Nu stresul de la muncă şi oboseala le taie cheful de sex, ci lipsa încrederii în sine şi libidoul scăzut“, spune Thomas O’Connell, purtătorul de cuvânt al Ukmedix.com, farmacia care a realizat sondajul.

Dorinţa sexuală scăzută poate avea cauze biologice sau relaţionale. În prima categorie sunt incluse obezitatea, fumatul, consumul excesiv de alcool, insomniile, dar şi boli precum hipotiroidia. Problemele din cuplu sunt un motiv important pentru care bărbaţii nu vor să facă sex. Conflictele şi nemulţumirile pe care le au legate de parteneră sunt adeseori un obstacol în calea unei vieţi sexuale împlinite.   

Femeile puternice inhibă dorinţa sexuală

Că bărbaţii par să devină tot mai puţin interesaţi de sex şi că inventează tot mai multe pretexte pentru a evita momentele de intimitate este o problemă semnalată şi de alte studii. Unul dintre ele, realizat de organizaţia nonguvernamentală britanică „Men’s Health Forum“ şi citat de cotidianul „The Sun“, susţinea că 15% din bărbaţii cu vârste între 18 şi 59 de ani şi-au pierdut interesul pentru sex, fără să se confrunte probleme de ordin medical. Schimbarea rolului femeii în societate este explicaţia oferită de cercetarea britanică. Femeia modernă, puternică şi cu o încredere crescută în propria sexualitate inhibă apetitul sexual al bărbaţilor.

Pornografia şi imaginile explicite la care bărbaţii sunt expuşi la tot pasul ar fi un alt motiv pentru care nu mai vor să aibă relaţii intime cu partenera de viaţă. Mulţi dintre ei nu se mai simt suficient de atraşi de iubite şi se refugiază în fantezie. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite