Esther Perel oferă trei sfaturi preţioase pentru îmbunătăţirea relaţiei: „Femeile nu sunt mai puţin interesate de sex decât bărbaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Esther Perel
Esther Perel

Esther Perel, psihoterapeut de renume internaţional şi una dintre cele mai pătrunzătoare voci ale lumii atunci când vine vorba despre viaţa de cuplu, vorbeşte despre trei dintre regulile care pot îmbunătăţi viaţa de cuplu. Expertul atrage atenţia că rolurile sunt deseori patternuri mai degrabă decât obiceiuri.

Psiholog şi psihoterapeut de renume internaţional, Esther Perel a ajuns să fie considerată unul dintre experţii relaţionali ai zilelor noastre, având o activitate de peste 30 de ani în domeniu. Expertul vorbeşte despre 3 dintre regulile care pot îmbunătăţi relaţia de cuplu.

Fiţi atenţi la ceea ce este important pentru celălalt

Ceea ce se întâmplă într-un cuplu este faptul că adesea oferim celuilalt ceea ce dorim să primim. Dacă partenerul se supără, nu vorbiţi cu el pentru că este ceea ce v-ar plăcea să facă în cazul în care dumneavoastră aţi fi în această situaţie. Nu este neapărat şi ceea ce el are nevoie, scrie Perel, citată de theguardian.com

Rolurile sunt deseori patternuri mai degrabă decât obiceiuri

Dacă chiar vrei ca cealaltă persoană să ducă gunoiul, trebuie să fii capabil să petreci două săptămâni fără să faci asta. Nu spui nimic. Trebuie doar să aştepţi până când celălalt observă. Când nu faci acest lucru, cealaltă persoană îşi va da seama că este nevoie să acţioneze. O poate face, doar că atunci când ştie că cineva a preluat această sarcină, preferă să nu îşi asume.

Femeile nu sunt mai puţin interesate de sex decât bărbaţii

Sunt mai puţin interesate de sexul pe care îl pot avea cu uşurinţă. Ce le face pe femei să-şi piardă interesul? Atmosfera domestică şi maternitatea. Mamele se gândesc tot timpul la ceilalţi şi sunt prea ocupate pentru a se mai gândi şi la propria persoană. Aceeaşi femeie care este amorţită în casă se va aprinde când iese într-un alt mediu. Nu are nevoie de hormoni, trebuie doar să schimbaţi povestea. Specialista este de părere că odată rezolvate problemele legate de sex, relaţia se va transforma şi va evolua în bine. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite