Efecte secundare ale antidepresivelor: „Mă simt ca și cum cineva a intrat în creierul meu cu un bisturiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienții care iau antidepresive sunt avertizați că există efecte secundare care i-ar putea lăsa cu disfuncții sexuale chiar și după ce încetează să le mai folosească, conform Daily Mail.

Antidepresivele afectează viața sexuală Arhivă
Antidepresivele afectează viața sexuală Arhivă

Utilizarea inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI) a fost asociată de cercetători cu disfuncții sexuale pe termen lung și chiar permanente.

Un studiu a relevat faptul că efectele secundare, cum ar fi pierderea libidoului și a capacității de a avea orgasm, scăderea numărului de spermatozoizi și disfuncția erectilă pot persista după administrarea lor, iar pacienții s-au plâns de faptul că și-au distrus relațiile în urma utilizării lor.

Bărbații și femeile spun că efectele secundare ale antidepresivele le-au afectat viața sexuală, chiar și după ce au renunțat la medicamente, o afecțiune care nu este recunoscută oficial de către autoritățile de sănătate din Marea Britanie.

Efectele secundare ale antidepresivelor care afectează bărbații și femeile sunt cunoscute de zeci de ani, în urma primelor teste din anii 1980, dar medicamentele au devenit larg răspândite pentru tratarea depresiei, a anxietății și a altor afecțiuni psihice.

Un student londonez, vorbind sub protecția anonimatului, a declarat că se confruntă cu probleme sexuale după ce a început să ia depresive.

„Mă simt ca și cum cineva a intrat în creierul meu cu un bisturiu, a tăiat câteva bucăți și m-a lăsat cu această persoană ciudată, amorțită și asexuată“, a adăugat el.

Rebecca Graham, o britanică în vârstă de 40 de ani, a declarat că a renunțat la ideea de a avea copii. „Mă simt ca și cum aș fi fost castrată“, a adăugat ea.

În ciuda acestui fapt, medicamentele sunt prescrise cu ușurință britanicilor în încercarea de a depăși aceste afecțiuni, care afectează între patru și zece la sută dintre persoanele din Anglia în timpul vieții, potrivit Mental Health Foundation.

Dr. Ben Davis, expert în medicină sexuală, a declarat că antidepresivele sunt adesea prescrise rapid , poate prea rapid. Unul din opt britanici se tratează cu antidepresive pentru a-și trata anxietatea și depresia.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite