Ce limbi străine ar trebui să înveţe copiii pentru o mai bună dezvoltare şi creştere a oportunităţilor de atingere a succesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu britanic pe tema importanţei cunoaşterii unei limbi străine pentru dezvoltarea şi creşterea şanselor de succes ale copiilor a scos la iveală care sunt cele mai importante trei limbi care le pot crea oportunităţi de creştere în carieră viitorilor adulţi.

Cercetătorii eneglezi susţin că franceza, germana şi mandarina sunt limbile care vor oferi copiilor cele mai bune oportunităţi în viitor, scrie publicaţia britanică The Daily Mail.

Ei au ajuns la această concluzie după ce au efectuat un studiu comandat de Centrul Britanic pentru Economie şi Cercetare de Afaceri şi aeroportul Heathrow, o iniţiativă care îşi propune să îi determine pe părinţi să-şi înscrie copiii la cursuri de limbi străine.

„Învăţarea unei limbi străine, o adevărată investiţie pentru viitor“

„Noi credem că învăţarea limbilor străine este extrem de benefică pentru dezvoltarea copiilor şi este o adevărată investiţie pentru viitor: cei mici care sunt expuşi la diferite limbi descoperă culturi, pot relaţiona cu alte persoane şi pot afla alte puncte de vedere. De asemenea, ei tind să se dezvolte mai bine decât monolingvii în ceea ce priveşte multitasking-ul“, a spus Antonella Sorace, profesor de dezvoltare lingvistică la Universitatea din Edinburgh.

Sondajul Heathrow a fost realizat pe un număr de 2.000 de părinţi din Marea Britanie, care aveau copii sub 18 ani, constatând că aceştia nu profită la maximum de oportunităţile pe care învăţarea unei limbi străine le poate oferi copiilor.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite