6 întrebări-cheie pentru descoperirea talentului înnăscut: în ce domeniu ai toate şansele să dezvolţi o carieră de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă actualul loc de muncă nu-ţi oferă satisfacţii, te face să te simţi neinspirat şi plictisit, a venit timpul să afli care este cu adevărat domeniul în care poţi dezvolta o carieră de succes. Răspunzând la şase întrebări-cheie, poţi afla care este talentul tău înnăscut.

Aproximativ 47% dintre angajaţi îşi doresc să facă o schimbare în carieră în următoarele 12 luni, scrie marieclaire.co.uk. Poate că munca ta nu-ţi trezeşte pasiune, nu-ţi creează un scop sau te face să fii neinspirat şi plictisit. Este posibil să fi trecut printr-un eveniment major în viaţă, care să te facă să te opreşti şi să te gândeşti ce îţi aduce cu adevărat satisfacţie. Pentru a descoperi ce domeniu ţi se potriveşte, răspunde la următoarele întrebări:

Pentru ce te caută cel mai des oamenii?

Pentru ce vin cel mai des la tine prietenii sau membrii familiei să-i ajuţi? Eşti persoana care organizează cel mai bine ieşirile în oraş sau poate oferi cele mai bune sfaturi atunci când unul dintre prietenii tăi trebuie să facă un cadou şi nu ştie ce accesorii se poartă în ultima vreme? Fii atent la ce eşti bun, pentru că poţi să faci carieră dacă îţi descoperi talentele înnăscute.

Ce faci cu plăcere, fără să simţi că munceşti?

Care sunt lucrurile pe care îţi place să le faci, făcându-te să te simţi în elementul tău? Psihologul Mihaly Csikszentmihalyi a descris acest proces drept o stare optimă de fericire, explicând că atunci când oamenii sunt atât de absorbiţi de ceea ce fac, timpul zboară, lăsând în urmă orice grijă.

Ce iubeai să faci în copilărie?

Ia-ţi un răgaz şi gândeşte-te ce îţi plăcea să faci în copilărie, ce te fascina. A fost un anumit domeniu în care ai excelat, primind aprecieri pentru ceea ce ai făcut? Aminteşte-ţi ce-ţi doreai să devii în copilărie, atunci când nu ţineai cont de domeniile în care se câştigă bine sau locurile de muncă apreciate în societate.

Ce ţi-ar plăcea să faci dacă banii nu ar fi o problemă?

Această întrebare este un clişeu, dar în răspunsul tău vei găsi un indiciu cu privire la ce domeniu ar trebui să alegi pentru a avea o carieră de succes. Banii nu ar trebui să fie singurul lucru care îţi place la slujba ta. În plus, după ce ţi-ai dat seama care este pasiunea ta, vei reuşi să faci totul atât de bine încât banii vor veni mai repede decât crezi.

Care a fost cel mai bun loc de muncă pe care l-ai avut?

Gândeşte-te la toate locurile de muncă pe care le-ai avut, inclusiv cele temporare din perioada studenţiei. Ce ţi-a plăcut cel mai mult? Pot fi indicii cu privire la cariera pe care o preferi, domenii la care nu te-ai fi gândit, dar care ţi s-ar potrivi.

Există ceva ce simţi că lipseşte din viaţa ta?

Te simţi incomplet atunci când vine vorba de locul de muncă? Eşti unul din cazurile de angajaţi pasionaţi de un anumit domeniu, dar care şi-au ales cu totul alt loc de muncă? Dacă eşti pasionat de arte plastice, dar lucrezi în marketing, poate că ar trebui să iei în considerare lucrurile care te fac fericit, nu doar cele care aduc mai mulţi bani în bugetul familiei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite