Ce le lipseşte femeilor ca să facă sex mai des

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rivalitatea sexuală îi provoacă pe bărbaţi să fie mai activi în aşternuturi. FOTO Arhivă Adevărul
Rivalitatea sexuală îi provoacă pe bărbaţi să fie mai activi în aşternuturi. FOTO Arhivă Adevărul

Femeile au parte de o activitate sexuală mai intensă şi sunt considerate mult mai atrăgătoare atunci când grupul lor de prieteni urmăreşte un anumit tipar, arată un studiu recent.

Femeile care au un grup de prieteni format din mai mulţi bărbaţi decât din femei fac sex mai des şi sunt considerate mai atrăgătoare de partenerii lor de viaţă, conform unei cercetări desfăşurate la Universitatea Oakland, în SUA. În ceea ce priveşte raportul invers, femeile care au mai multe femei decât bărbaţi în grupul de amici nu sunt nici pe departe la fel de interesante pentru sexul opus.  

Rivalitatea sexuală a fost cheia acestei descoperiri, obţinută în urma unui studiu desfăşurat cu ajutorul a 400 de bărbaţi aflaţi în relaţii serioase.

„Am demonstrat că bărbaţii sunt provocaţi sexual de posibilitatea unei infidelităţi din partea partenerei. Asta nu înseamna că bărbaţii vor să fie înşelaţi, ci că dacă «simt» posibilitatea unei infidelităţi, atunci vor dori, la nivelul subconştientului, să facă mai mult sex cu aceasta”, a declarat Michal Pham de la Universitatea Oakland, conducătorul studiului.

Cercetătorii au mai consemnat că acest comportament se datorează naturii umane şi că bărbaţii nu sunt conştienţi de fenomen şi de felul în care acţionează. Acelaşi tipar comportamental a mai fost observat şi în cadrul altor specii, de la şoareci, până la păsări sau insecte. Acest studiu a fost primul de acest fel realizat pe oameni, scrie „Daily Mail”.

„Rezultatele au indicat că bărbaţi ale căror partenere au mai mulţi colegi sau prieteni bărbaţi – potenţiali rivali sexuali – fac mai mult sex cu partenerele lor”, au mai declarat oamenii de ştiinţă.

Citeşte şi:

„Radarul“ infidelităţii: adulterul se vede de la distanţă

Cum poţi să afli dacă te înşală: 5 indicii evidente

Infidelitatea virtuală: flirtul fără sex este tot înşelat?

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite