Care este vârsta de la care fetiţele încep să fie complexate şi ruşinate de propriul corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele devin conştiente şi complexate de propriul corp de la vârste tot mai fragede/FOTO Daily Mirror
Fetele devin conştiente şi complexate de propriul corp de la vârste tot mai fragede/FOTO Daily Mirror

Vârsta de la care fetele încep să fie conştiente de trupul lor şi să le fie ruşine în anumite situaţii devine tot mai mică.

Dacă până acum acest lucru se întâmpla în jurul vârstei de 13-14 ani, acum vârsta a scăzut foarte mult, coborând până la 9-10 ani. Acest lucru se întâmplă din cauza expunerii tot mai mari a fetiţelor la mesajele din media, dar şi din cauza atitudinii colegilor, scrie Yahoo News. Studiul s-a bazaut pe chestionare completate de fete cu vârsta între 13 şi 17 ani.

Peste 60% din fetele care au participat la chestionar spun că au fost ruşinate prima dată de corpul lor din cauză că un prieten sau o colegă a făcut anumite remarci despre ea. În alte cazuri, ruşinea a apărut prima dată după ce fetiţele şi-au comparat pozele cu fotografiile altora (30%) sau au probat anumite haine care nu le-au venit bine (28%).

Chiar dacă prietenii şi imaginile promovate de presă au cea mai mare influenţă asupra fetiţelor, 25%  din ele recunosc că părinţii au contribuit la sentimentul de ruşine faţă de corpul lor. Din păcate, aceste fete devin foarte receptive la criticile venite din orice alte surse şi ajung să sufere foarte mult.

Din fericire, aceşti copii vor ajunge adulţi care vor avea o atitudine pozitivă faţă de corpul lor, compensând astfel ruşinea din copilărie.

Părinţii ar trebui totuşi să ia atitudine şi să discute cu copiii despre sexualizarea excesivă promovată de media. Astfel, copiii vor înţelege că nu este obligatoriu să arate sau se se poarte la fel ca personajele pe care le văd în filme sau reclame, pentru că acolo este vorba de o industrie care caută să se promoveze.

O soluţie foarte bună este ca părinţii să le arate copiilor poze cu vedetele în viaţa lor de zi cu zi, nu doar de la şedinţele foto. Astfel, tinerii vor vedea că nimeni nu este perfect. În plus, ei trebuie să înţeleagă faptul că prin machiaj şi editarea imaginilor, aceste vedete ajung să arate impecabil, deşi în realitate ele nu sunt aşa.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite