Apetitul sexual este influenţat de performanţele prietenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii sunt mai fericiţi atunci când ştiu că fac mai mult sex decât alţii FOTO Shutterstock
Oamenii sunt mai fericiţi atunci când ştiu că fac mai mult sex decât alţii FOTO Shutterstock

O viaţă sexuală activă este direct proporţională cu apetitul sexual al prietenilor şi vecinilor, potrivit unui studiu. Experţii au descoperit că există o legătură între frecvenţa partidelor de amor şi ceea ce cred oamenii că experimentează cei din jurul lor.

Specialiştii din cadrul Universităţii Colorado din SUA au încercat să stabilească o legătură între frecvenţa relaţiilor intime şi starea de fericire. Aşa cum era de aşteptat, ei au constatat că o viaţă sexuală activă este un factor determinant al fericirii, dar studiul lor a dezvăluit un alt aspect interesant: entuziasmul din intimitate este influenţat de frecvenţa raporturilor sexuale ale celorlalţi.

Profesorul Tim Wadsworth, coordonatorul cercetării americane, a analizat datele unei anchete sociale desfăşurată între 1993 şi 2006 la care au participat peste 15.000 de persoane. El a descoperit că persoanele care întreţineau relaţii sexuale de două-trei ori pe lună erau cu 33% mai fericiţi faţă de cei care au avut mai puţine contacte sexuale  în ultimul an. Cu cât frecvenţa raporturilor sexuale era mai mare, cu atât nivelul de fericire era mai ridicat. 

Situaţia se schimba atunci când respondenţii luau în calcul activitatea sexuală a celorlalţi participanţi. Oamenii care au întreţinut raporturi sexuale de două sau de trei ori pe lună şi au crezut că ceilalţi colegi fac sex cel puţin o dată pe săptămână au fost cu 14% mai nefericiţi. a explicat Wadsworth. „Sexul ne face fericiţi, dar gândul că facem mai mult sex decât alţi oameni ne face chiar şi mai fericiţi“, a explicat Tim Wadsworth.

Concluziile şi ipotezele lui Wadsworth au fost incluse într-o lucrare, „Sexul şi fericirea: Cum vieţile sexuale ale altora ne influenţează starea de bine“, publicată luna trecută în cadrul unei reviste de sociologie.

Profesorul este de părere că nu ar trebui să te compari cu alţii şi că percepţia pe care o ai asupra celorlalţi poate fi de multe ori eronată. Astfel, rezultatele unui sondaj la care au participat femeile căsătorite au demontat mitul potrivit căruia, după căsătorie, femeile îşi pierd apetitul sexual. Studiul a arătat că, de fapt, o viaţă sexuală activă este foarte importantă pentru femeile implicate într-un mariaj.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite