Trucuri eficiente pentru a combate epuizarea şi stresul de după sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întoarcerea după vacanţa de sărbători la birou poate fi cu adevărat dificilă pentru unele persoane. Cu toate acestea, există câteva sfaturi şi trucuri care pot combate epuizarea şi stresul pentru o tranziţie mult mai uşoară.

Fie că aţi sărbătorit sau doar v-aţi relaxat acasă cu familia, reîntoarcerea la birou după sărbători nu este o trecere deloc uşoară. Cheia pentru a face faţă stresului după vacanţă este gestionarea eficientă a perioadei de tranziţie, spun experţii. Dacă vă confruntaţi cu lipsa bunei dispoziţii, probleme cu somnul şi stare de oboseală, aplicaţi câteva din metodele care vă pot ajuta să scăpaţi de stresul provocat de întoarcerea la birou:

Acceptaţi propriul ritm

Fiţi blânzi şi aveţi răbdare. Aminteşte-ţi că revenirea la locul de muncă după vacanţă este o perioadă de tranziţie. Nu vă lăsaţi descurajat de lipsa de energie sau chef, va dura câteva zile până veţi putea reveni la rutina de dinaintea sărbătorilor, scrie bustle.com

Stabiliţi-vă un program rezonabil

Poate fi o idee bună să stabiliţi un program de întâlniri sau trimis e-mailuri ceva mai relaxat decât de obicei. Răspundeţi e-mailurilor prioritare şi oferiţi-vă timp să vă puteţi reintra în ritm.

Rezervaţi-vă următoarea vacanţă

Ridicaţi-vă moralul rezervându-vă  următoarea vacanţă. Un sondaj al companiei Booking.com a arătat că 1 din 5 vizitatori îşi rezervă următoarea vacanţă în ultimele 24 de ore din călătoria curentă. Acest lucru poate atenua stresul de după vacanţă şi vă va ajuta să priviţi cu optimism spre viitor.

Retrăiţi cele mai frumoase amintiri din această vacanţă

Chiar şi cei care au avut parte de sărbători fericite, lipsite de stres, pot găsi dificilă revenirea la job. „Ia-ţi un moment pentru a-ţi aminti câteva din cele mai frumoase experienţe ale vacanţei şi foloseşte-le pentru a-ţi restabili starea de bine.  În acest mod îţi poţi reîncărca bateriile pentru sarcinile care te aşteaptă“, recomandă terapeutul Tristan Elizabeth Gribbin.

Luaţi-vă o zi liberă

O zi „tampon“ poate fi foarte utilă pentru reîncărcarea bateriilor înainte de a te întoarce la muncă. Pauza dintre vacanţă şi întoarcerea la locul de muncă îţi va permite să recuperezi somnul pierdut, să faci ordine acasă şi să mergi la birou reîmprospătat şi pregătit de lucru. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite