Articol publicitar

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): două ecrane cum nu ai mai întâlnit

Publicat:

Îmbunătățirile aduse de la prima generație de laptopuri ASUS cu doua ecrane nu sunt puține, astfel, noul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) aduce ca premieră un ecran principal tip OLED cu rezoluție ridicată, 2880 x 1800 pixeli, pentru cele mai fine detalii, un raport de aspect înalt 16:10, o rată de împrospătare fluidă de 120 Hz și un timp de răspuns foarte scăzut, de doar 0.2 milisecunde, totul lucrând pentru a afișa cele mai clare imagini în mișcare, în orice moment.

image

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este genul de laptop care nu face compromisuri, fiind soluția ideală pentru creatorii de pretutindeni și pentru acele persoane care lucrează din mai multe locații, putând oferi un spațiu de lucru mărit și suficientă putere de calcul chiar și pentru cele mai riguroase fluxuri de productivitate.

Un display ASUS OLED la superlativ

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) dispune nu de unul, ci de două ecrane premium, deoarece atât afișajul principal cu tehnologie OLED, cât și cel secundar, deja cunoscutul ScreenPad Plus, împart mai multe caracteristici importante: ambele afișează o imagine fluidă la 120 Hz, redau cele mai fine detalii datorită rezoluției 2.8K și, în plus, acoperă 100% din volumul de culoare DCI-P3. Ecranele sunt și validate PANTONE înainte de a ieși din fabrică.

Ecranul principal, cel care îți va atrage privirea, are o diagonală de 14.5 inch și un aspect 16:10, adică vine cu amprenta unui laptop de 14 inch, dar oferă un spațiu de lucru similar cu cel al unui ecran de 15.6 inch obișnuit. Vei aprecia fără îndoială compatibilitatea cu standardul multimedia Dolby Vision, excepționalul panou OLED primind simultan și cea mai înaltă certificare HDR disponibilă pentru tehnologia OLED: VESA DisplayHDR 500 True Black, datorită luminozității maxime care depășește 550 niți. Tipic pentru un ecran ASUS OLED, nu lipsește certificarea institutului independent TUV Rheinland care verifică riguros nivelul emisiilor de lumină albastră dăunătoare. În acest caz au fost reduse cu până la 70% și îți protejează ochii și somnul, oferind o experiență de lucru sau de relaxare fără probleme.

Tipic pentru un ecran OLED, contrastul oferit este aproape infinit, măsurând extraordinara valoare de 1.000.000:1, iar timpul de răspuns este practic instantaneu, de doar 0.2 ms, asigurând o fluență a mișcării imposibil de descris, o senzație pe care trebuie să o experimentezi cu ochii tăi.

image

ScreenPad Plus: fluxuri de lucru pe care le poți reorganiza cu ScreenXpert 3

În ajutorul afișajului principal, Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) vine cu o nouă variantă a ecranului secundar ScreenPad Plus. Acesta are acum o diagonală de 12.7 inch, ocupând toată lățimea laptopului, oferă în premieră o rezoluție 2.8K, afișaj rapid la 120 Hz și o luminozitate maximă care depășește 500 niți.

Similar cu ecranul principal, ScreenPad Plus poate fi controlat tactil și afișează cu precizie culorile, permițând în același timp configurarea pentru fluxuri de creativitate și multitasking eficient cu ajutorul Panoului de Control, o componentă a aplicației ScreenXpert 3. Panoul de Control este personalizabil în detaliu și permite controlul intuitiv și precis al aplicațiilor compatibile. Acestea sunt în acest moment Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom Classic, Premiere Pro și After Effects, cu multe alte aplicații aflate deja în lucru.

Performanță maximă și silențiozitate în orice moment

Laptopul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) se folosește de cea mai nouă generație de componente, suficient de puternice pentru fluxuri de lucru care păreau imposibile acum câțiva ani pe un portabil de asemenea dimensiuni. Pentru exemplificare, configurația cea mai puternică include un procesor Intel Core i9-12900H din generația a 12-a cu 20 de fire de execuție și o placă video NVIDIA GeForce RTX 3050Ti cu un consum TDP maxim însumat de 85 Wați.

Aceste două componente foarte puternice sunt menținute la temperaturi optime de noul sistem Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra), un nou mecanism ingenios care reușește să îmbunătățească simultan atât răcirea, cât și ergonomia laptopului, prin înălțarea și înclinarea simultană a afișajului secundar ScreenPad Plus la un unghi ideal de 12 grade, crescând, totodată, cu 38% și fluxul de aer rece care ajunge în zona componentelor, o valoare semnificativă.

image

Răcirea laptopului Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este completată de prezența ansamblului ASUS IceCool compus din două ventilatoare de 12 V reproiectate ce au acum 93, respectiv 97 de lame foarte subțiri, curbate, și un radiator dotat cu două conducte individuale de căldură de 8mm. Combinate, aceste două sisteme sunt perfect capabile să răcească rapid componentele în orice situație, menținând un nivel acustic deloc deranjant, de doar 28 dB în modul Whisper, care îți permite să te concentrezi pe ce ai de făcut în acel moment.

Noul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) poate fi achiziționat direct din eShop ASUS România.

La final îți aducem la cunoștință derularea campania Părerea ta contează. Pentru a putea fi înscris trebuie să publici o recenzie scurtă de utilizare a noului tău laptop ASUS, cu o lungime de cel puțin 200 de caractere, pe una dintre platformele participante, la alegere. Fiecare participant va primi în mod gratuit un an de extra garanție pentru noul său produs ASUS.

Citește mai multe despre: asus
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite