Windows Blue vine în iarnă - actualizare pentru Windows Phone 8 sau „umbrelă“ pentru tot ecosistemul Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC 8X este unul dintre modelele cu Windows Phone 8. FOTO Adevărul
HTC 8X este unul dintre modelele cu Windows Phone 8. FOTO Adevărul

Windows Blue este indicat drept viitorul sistem de operare de la Microsoft şi, conform ultimelor informaţii, ar fi actualizarea pe care o aduce producătorul pentru telefoanele cu Windows Phone 8. Totuşi, există posibilitatea ca Windows Blue să fie o actualizare a întregului ecosistem Microsoft.

Presupunerea că Windows Blue vine în iarnă, sau oricum în a doua jumătate a anului, a pornit de la un anunţ de recrutare publicat de Microsoft. Compania caută un inginer în dezvoltarea de software. „Acesta e momentul potrivit pentru a ni te alătura pe măsură ce ne apropiem de publicarea unei noi versiuni pe care o preconizăm pentru această iarnă şi vrem să menţinem interesul pentru Windows Phone cu aducerea unor dispozitive şi a unei experienţe de utilizare impresionante“, scrie Pocket Lint.

Pe lângă îmbunătăţirea la suprafaţă, la nivel de interfaţă, Microsoft plănuieşte şi lucrul „sub capotă“ pentru sporirea performanţei. Acele dispozitive spectaculoase pe care le promite Microsoft nu sunt certe, dar nu ar fi exclus să îşi lanseze propriul dispozitiv. Cert este că vor trece la display-uri full HD şi procesoare mai bune (poate chiar quad-core).

Mai mult, compania a spus că actualele dispozitive vor primi actualizări în viitor, spre deosebire de cele cu Windows Phone 7.x care au fost omise de noul sistem de operare. „Windows Phone 8 poate evolua. Avem o arhitectură care permite portabilitatea şi este fundamental independent de hardware“, a spus Greg Sullivan, manager de marketing al Microsoft.

Windows Blue ar putea fi de fapt unificarea tuturor sistemelor de operare Microsoft sub un singur nume. Asta înseamnă divizia mobilă: Windows Phone 8 şi Windows RT (de pe Surface) şi divizia PC: Windows 8. Astfel, ar semăna puţin cu Android care nu eliberează versiuni diferite pentru tablete şi telefoane, ci este aceeaşi cu mici diferenţe de interfaţă.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite