Vodafone şi Orange aduc iPhone 5 în România. Livrările încep pe 2 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPhone 5 a fost prezentat pe 12 septembrie. FOTO Reuters
iPhone 5 a fost prezentat pe 12 septembrie. FOTO Reuters

iPhone 5, noul terminal de la Apple, va fi lansat în România pe 2 noiembrie, până atunci fiind disponibil la precomandă în ofertă operatorilor Vodafone şi Orange.

iPhone 5 este disponibil la precomandă pe site-ul Vodafone, dar şi în reţeaua de magazine fizice ale operatorului şi ale partenerilor, informează „Capital“. Cel mai ieftin model are o capacitate de stocare de 16 GB, iar preţul de 300 de euro este valabil doar la un abonament special pentru iPhone în valoare de 59 de euro lunar. Acelaşi iPhone 5 16 GB este disponibil, fără contract, la preţul de 740 de euro.

iPhone 5 de 64 GB, deocamdată indisponibil la precomandă, va costa 570 de euro cu abonament iPhone 39 sau 980 de euro la liber. În Statele Unite ale Americii, acelaşi model costă 400 de dolari cu un contract pe doi ani la AT&T, Verizon sau Sprint.

Orange va vinde iPhone 5 împreună cu abonamentele „Panteră 31 pentru iPhone“ şi „Panteră 51 pentru iPhone“. Astfel, cel mai ieftin model, versiunea de 16 GB cu abonament „Panteră 51 pentru iPhone“ pe 2 ani, va costa 270 de euro. iPhone 5 de 64 GB va avea un preţ de 470 de euro cu acelaşi tip de abonament.

iPhone 5 a fost prezentat pe 12 septembrie, iar livrările au început din 23 septembrie. Acest model, faţă de precedentele, vine cu un ecran de 4 inci, autonomie mai mare şi conectivitate 4G, alături de un procesor A6 dual-core. Deocamdată, în România nu există reţele 4G, dar iPhone 5 poate fi utilizat şi pe reţelele 3G, deşi viteza nu este la fel de mare.

Principalul concurent pentru iPhone 5 este Galaxy S III care, potrivit ultimelor date Samsung, s-a vândut în 20 de milioane de unităţi. Însă telefonul Apple a ajuns la 5 milioane de exemplare vândute în doar primul weekend, două milioane fiind cumpărate în primele 24 de ore, devenind astfel cel mai de succes smartphone al companiei. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite