Un robot care dă fiori - câinele Spot e mecanizat şi e finanţat de Google

0
0

Boston Dyanmics, o companie de tehnică robotică deţinută de Google a creat un nou câine mecanic inteligent, care poate să alerge extrem de rapid şi să fie mai vioi decât generaţiile anterioare.

Inspirat din trăsăturile unui câine, cel mai recent robot al celor de la Boston Dynamics reprezintă un upgrade important în comparaţie cu creaţiile anterioare ale companiei. 

Spot are o greutate de 72,5 kilograme şi funcţionează printr-o combinaţie de motoare electrice şi pistoane hidraulice. Sursa sa de energie este o baterie electrică de mare putere. 

Ca funcţionalitate, este capabil să se deplaseze, să se caţere pe diverse suprafeţe greu accesibile şi să se echilibreze în permanenţă indiferent de unghiul de deplasare.

 Amalgamul de senzori din interior sunt responsabili şi de abilitatea sa de a nu putea fi dărmat. Orice tentative de a-l împinge la pământ eşuează, după cum veţi putea vedea şi în imaginea de mai jos.

Pe lângă multe alte funcţii avansate, cea mai mare performanţă a lui Spot ţine de dimensiunile sale reduse. Fiind relativ uşor în comparaţie cu WildCat şi Big Dog, noua creaţie a americanilor se poate strecura cu uşurinţă în locaţii greu accesibile.

 Poate transporta diverse obiecte în situaţii de urgenţă şi poate oferi ajutor când o dronă sau alt tip de robot nu are nici o şansă.

Citeşte mai multe despre roboţii Boston Dynamics pe playtech.ro. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite