UBBF 2023: Huawei a lansat "Inițiativa Orașului 10 Gbps", accelerând transformarea digitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 12 octombrie, la cea de-a 9-a ediție a Ultra-Broadband Forum 2023 (UBBF 2023), desfășurată la Dubai, David Wang, Director Executiv al Huawei și Președinte al Consiliului de Administrație al Infrastructurii ICT, a susținut prezentarea "UBB5.5G maximizează productivitatea digitală" în care a discutat despre cele mai recente dezvoltări și practici optime din industria UBB (ultra-broadband).

David Wang. FOTO Huawei
David Wang. FOTO Huawei

Prezentarea a pus accentul pe direcția strategică pe care o urmează UBB, subliniind importanța modernizării rețelelor, accelerării aplicării pe scară largă a tehnologiilor digitale și maximizării productivității digitale. Wang a subliniat rolul central pe care productivitatea digitală o joacă în economia digitală, fiind un motor de creștere esențial.

Impactul tehnologiilor digitale

Dezvoltarea continuă a tehnologiilor digitale, cum ar fi cloud-ul, inteligența artificială (IA), 5G și ultra-broadband, a dus la o integrare rapidă a acestora în mediul de afaceri și în viețile oamenilor. Această evoluție a accelerat transformarea digitală a întreprinderilor, aducând în același timp beneficii în ceea ce privește divertismentul, viața și munca. Astfel, productivitatea digitală a devenit un element cheie în creșterea economiei digitale.

Maximizarea productivității digitale

Maximizarea productivității digitale necesită depășirea a trei provocări majore. În primul rând, industria trebuie să ofere putere de calcul masivă pentru furnizarea serviciilor digitale. În al doilea rând, conectivitatea trebuie să fie garantată pentru un număr mare de utilizatori simultani. În al treilea rând, accesul trebuie să fie disponibil peste tot și cu o experiență de înaltă calitate, indiferent de locație.

Modernizarea rețelelor ultra-broadband

Pentru a asigura accesul la 10 gigabiți peste tot, trebuie modernizate serviciile de bandă largă mobilă, acasă și pentru întreprinderi. Acest lucru va permite conexiuni de 10 gigabiți, oferind servicii digitale de calitate pentru mai multe persoane și organizații din întreaga lume.

Modernizarea rețelelor de transport convergente este, de asemenea, necesară pentru a oferi rețele de transport elastic de calitate. Rețelele metro IP și optice trebuie să suporte 400G și să evolueze ulterior la 800G, asigurând servicii fără pierderi cu latență redusă.

De asemenea, centrele de date hiper-convergente vor juca un rol crucial în eliberarea puterii de calcul AI. Acestea vor spori eficiența și vor aduce beneficii semnificative în ceea ce privește investițiile.

Ultra-broadband - infrastructura critică

David Wang a subliniat faptul că ultra-broadband reprezintă o infrastructură critică care va accelera creșterea economică digitală. Acesta a chemat toți actorii din ecosistem să colaboreze pentru a oferi suport politic și a accelera inovația, dezvoltarea produselor și a ecosistemului. 

Inițiativa Orașului 10 Gbps.FOTO Huwei
Inițiativa Orașului 10 Gbps.FOTO Huwei

Tot la UBBF 2023 s-a lansat "Inițiativa Orașului 10 Gbps", în colaborare cu autoritățile de reglementare a telecomunicațiilor din Emiratele Arabe Unite (TDRA), Omdia, etisalat by e&, MTN South Africa, Huawei și alți parteneri. Această inițiativă vizează construirea de orașe complet conectate la 10 Gbps, pentru a oferi o experiență de rețea omniprezentă, pentru a accelera transformarea digitală-inteligentă a industriilor și pentru a stimula productivitatea digitală.

În timpul discursurilor, vorbitorii au împărtășit conceptele lor avansate legate de implementarea Orașului 10 Gbps, subliniind rolul crucial al guvernelor în asigurarea infrastructurii ultra-broadband și importanța accelerării economiei digitale în această eră inteligentă.

Într-o prezentare pe tema Rețelelor Optice Verzi, Kim Jin, Vicepreședinte al Huawei pentru Linia de produse optice pentru afaceri, a susținut expunerea "Inovația F5.5G, Accelerarea Noii Creșteri" în timpul căreia a vorbit despre șase actualizări tehnice necesare pentru F5.5G.

Kim Jin. FOTO Huawei
Kim Jin. FOTO Huawei

Actualizările au ca obiectiv promovarea îmbunătățirii generale a experienței, arhitecturii și eficienței, contribuind astfel la accelerarea ciclului pozitiv de afaceri și la realizarea succesului în evoluția netedă către F5.5G pentru operatori. Huawei a chemat, de asemenea, toate părțile implicate în industrie să promoveze în comun maturizarea și aplicarea tehnologiei F5.5G, având ca obiectiv atingerea treptată a conceptului "10Gbps peste tot".

1. Tranziția de la FTTR la FTTR-B, care se extinde de la utilizatorii casnici la întreprinderi. FTTR-B oferă conexiuni de calitate superioară, atingând o lățime de bandă de 2 Gbps și suport pentru 300 de utilizatori simultani, extinzând astfel posibilitățile pentru clădiri comerciale, magazine de dimensiuni mici și mijlocii, precum și pentru campusuri mici.

2. Trecerea de la Wi-Fi premium la broadband premium, ceea ce accelerează monetizarea experienței. Această actualizare implementează un sistem precis de conștientizare a utilizatorului, bazat pe analiza datelor mari, pentru a îmbunătăți capacitățile de marketing de precizie, satisfacția utilizatorilor și pentru a reduce rata de renunțare.

3. Actualizarea de la 10G PON la 50G PON, care facilitează o tranziție lină spre experiențe de 10 Gbps. Împreună cu 85 de operatori, Huawei a implementat mai mult de 17 milioane de porturi 10G PON. În comparație cu media industriei, 50G PON de la Huawei crește lățimea de bandă în amonte cu 20% și reduce latența de la nivel de milisecunde la nivel de microsecunde, satisfăcând cerințele de calitate a serviciului pentru mai multe servicii.

4. Actualizarea la tehnologia Alps-WDM Enhanced, care accelerează dezvoltarea tuturor serviciilor. Alps-WDM a fost implementată în peste 50 de rețele comerciale și de test din întreaga lume, îmbunătățind modulele de comutare complet optice și permițând operatorilor să extindă rețelele optice până la site-urile sub-centrale (CO). Aceasta satisface cerințele pentru diferite scenarii și servicii, sporind flexibilitatea și capacitatea de reutilizare a rețelei live.

5. Trecerea de la 400G la 800G, obținând capacitate ultra-mare și transmisii ultra-lungi ale rețelei de bază. Huawei a implementat soluții de 400G în peste 100 de rețele din întreaga lume, iar noua soluție Super 400G/800G reduce consumul de energie cu 50% și mărește distanța de transmisie cu 20%. Modulele Super C+L band WSS realizează comutarea complet optică a mai multor benzi pe același modul, sporind capacitatea de pe o singură fibră și a echipamentelor cu 100%.

6. Trecerea de la hărți de latență la asigurarea SLA (Service Level Agreement), accelerând monetizarea acordurilor de nivel de serviciu ale rețelei. Liniile private premium OTN ale Huawei oferă conexiuni fiabile cu latență deterministă pentru peste 10.000 de întreprinderi. Această actualizare utilizează funcția de recomandare a căii optime pentru a îmbunătăți capacitățile de monetizare a SLA, scurtând timpul necesar pentru punerea în funcțiune a serviciului și asigurând o fiabilitate a rețelei mai mare de 99.999%.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite