Panasonic lansează Lumix GX80, un mirrorless mai ieftin pentru 4K

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panasonic s-a remarcat mai ales prin capabilităţile video din camerele sale foto. Cea mai nouă este Lumix GX80, cu senzor de 16MP şi posibilitatea de a filma 4K.

Panasonic Lumix GX80 este o cameră foto mirrorless, cu senzor micro four thirds, capabilă să filmeze videoclipuri la cea mai bună rezoluţie din prezent: 4K. Noul model preia funcţionalităţi de la cele precedente, dar foloseşte design de GX8 şi are un preţ mai mic decât al acelui exemplare. Astfel, dispune de 4K Photo şi stabilizare pe cinci axe, iar senzorul LiveMOS de 16MP foloseşte noul motor de procesare Venus Engine.

Valoarea ISO urcă până la 25.600 şi modurile pentru fotografiere 4K asigură realizarea acelui cadru pe care nu l-ai vrea ratat. Imaginea finală e JPEG de 8MP. Mai mult, GX80 integrează, de asemenea, noua funcţionalitate Light Composition. Astfel, camera poate combina mai multe cadre într-o singură imagine finală, acordând prioritate unor pixeli în funcţie de luminozitatea lor. Acest lucru face posibilă obţinerea unor imagini cu detalii impresionante ale unor medii cu lumină slabă şi contrast ridicat, precum focuri de artificii sau înregistrări ale cerului nopţii.

Pentru cei care doresc, camera mai include şi funcţionalitatea de postfocalizare, care permite schimbarea zonelor de focalizare ale unei imagini chiar şi după surprinderea acesteia. După înregistrarea în modul de postfocalizare, trebuie doar să atingi ecranul în punctul în care dorieşti să setezi focalizarea la revizualizarea imaginii. Funcţionalitatea e similară celei implementate de Nokia pe telefoanele Lumia din urmă cu câţiva ani sau de HTC pe modelul One M8.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite