O nouă rundă de zvonuri despre iPhone: Apple ar vrea o"fabletă" de 5,7 inci, dar şi un iPhone 5S auriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă rundă de zvonuri privind viitoarele iPhone-uri a apărut pe internet, prin sursele agenţiei Reuters. Acestea vorbesc despre faptul că Apple se gândeşte serios să dezvolte telefoane cu dimensiuni mai mari, iar viitorul iPhone 5S va avea mai multe culori.

Potrivit Reuters, Apple încearcă să găsească soluţii pentru a reveni într-o poziţie mai bună pe piaţa smartphone-urilor, după avansul pe care l-a luat Samsung, care a început să lanseze telefoane pentru fiecare categorie.

Mişcarea pe care doreşte să o facă Apple este de a lansa două telefoane noi, cu dimensiunea de 4,7, respectiv 5,7 inci. Sursele vin, ca întotdeauna, din lanţul de furnizori din Asia, care au fost contactaţi de Apple pentru a li se prezenta aceste planuri posibile. Evident, nu este sigur că Apple va lua decizia de a le produce până la urma, firma americană fiind cunoscută pentru faptul că de multe ori schimbă specificaţiile în ultimul moment.

"Ei schimbă constant specificaţiile produselor până aproape de momentul final aşa că niciodată nu eşti sigur care este prototipul final", a declarat o sursă pentru Reuters.

Ar fi surprinzător pentru Apple să lanseze ceea ce se numeşte o "fabletă", un hibrid între o tabletă şi un telefon, cu o dimensiune mare a ecranului. Deja piaţa este dominată de Samsung, prin seria Galaxy Note, iar mai multe firme au început să lanseze pe piaţă astfel de dispozitive: Sony, Huawei, Pantech, Acer sau ZTE. Cea mai radicală mişcare pe care a făcut-o Apple a fost să schimbe dimensiunea iPhone-ului original, până la cea de 4 inci de acum. Astfel, în epoca lui Tim Cook, Apple demonstrează că este capabilă să schimbe specificaţiile pe care Steve Jobs le considera ideale. iPhone-ul mai mare şi iPad Mini au arătat că Apple vrea să facă paşi care se ghidează după piaţă, chiar dacă unii mici.

Tim Cook a vorbit despre ecranele mai mari la conferinţa All Things Digital de acum câteva săptămâni. Ceea ce a spus el arată că Apple este interesată de un asemenea gadget, dar doar când autonomia bateriei, calitatea ecranului şi reporducerea culorilor va fi îmbunătăţită.

Clasica discuţie despre un iPhone mai ieftin

Potrivit Reuters, Apple ar urma să lanseze varianta low-cost a lui iPhone în septembrie, cu producţia care ar urma să înceapă în august. Ţinta iniţială este de 20 de milioane de astfel de dispozitive vândute până la sfârşitul anului.

iPhone-ul mai ieftin va avea dimensiunea de 4 inci şi va veni în mai multe culori, iar la abonamente ar putea costa 99 de dolari.

Un iPhone 5S auriu?

Tot astăzi a apărut o informaţie pe blogul japonez Macotakara, care se ocupă de produsele Apple. Se pare că firma americană intenţionează să lanseze următorul său dispozitiv în trei culori: negru, alb, dar şi auriu. O culoare cel puţin ciudată, dar pe internet au apărut deja imagini cu suportul pentru SIM în culoarea telefonului.

Dacă tot suntem la culori, iPhone mini (telefonul low cost) ar putea apărea în cinci culori, printre care portocaliu, albastru şi mov.

image

Citeşte mai multe informaţii despre Apple şi iPhone 

Viitorul iPhone: 12 megapixeli şi fotografii mai bune în condiţii de luminozitate scăzută

Noul iPhone se pare că există deja şi este testat de către Apple, după ce reprezentanţii unui site au raportat vizite din partea unor dispozitive ce par a avea sistemul de operare iOS 7.

Cel mai ieftin iPhone va avea şase culori şi carcasă de fibră de sticlă şi plastic

Următoarea lansare aşteptată pe piaţa telefoanelor mobile este cea a următorului iPhone. Noul iPhone ar putea fi de fapt un model mai ieftin, care să se adreseze pieţelor emergente.

VIDEO „Zvonosfera” Apple: de ce următorul iPhone ţi-ar putea recunoaşte amprenta, în locul parolei

Parola următorului iPhone ar putea să nu mai fie o combinaţie de patru cifre, litere, sau un model desenat pe ecran. Ar putea fi, în schimb, amprenta degetului tău arătător.

Al doilea zvon Apple: un iPhone uriaş

Pentru că e luna ianuarie, zvonurile despre Apple au ajuns la un nivel absurd. Peste tot apar informaţii noi, iar ziarele din China se înghesuiesc să afle mai mult de la linia de fabrici care produc smartphone-urile Apple. Astăzi este rândul zvonului despre un telefon uriaş.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite