Noul dispozitiv de la Starlink promite internet oriunde pe glob. Cât costă gadgetul care te ține online inclusiv în mijlocul oceanului

0
Publicat:

Starlink, un serviciu de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX, este acum accesibil pentru o varietate de utilizatori. Recent, a devenit disponibil și pentru călători, o inovație pe care Elon Musk, CEO-ul SpaceX, o consideră revoluționară.

Starlink Mini. FOTO Teslaconomics (X)
Starlink Mini. FOTO Teslaconomics (X)

Versiunea compactă a Starlink Mini, funcționează cu energie continuă și are dimensiunile unui laptop. Include un router Wi-Fi în interiorul antenei sale și poate asigura internet inclusiv pentru bărci, avioane și comunități izolate din peste 75 de țări.

Deși consumă mai puțină energie decât alte modele Starlink, poate oferi viteze de peste 100 Mbps.

Elon Musk, citat de The Verge, a declarat că acest produs va avea un impact semnificativ asupra lumii și a adăugat că durează mai puțin de cinci minute să îl configurezi.

Acest produs va schimba lumea”, a afirmat CEO-ul SpaceX, Elon Musk, pe X.

În special, kitul Mini consumă în medie doar 20-40W și necesită o sursă de alimentare USB-C PD cu o putere nominală minimă de 100W (20V/5A).

I just set it up right now and am writing this post through space. Took less than 5 mins. Easily carried in a backpack.This product will change the world.

— Elon Musk (@elonmusk) June 17, 2024

Starlink Mini cântărește doar 1,1 kilograme fără cabluri și este rezistent la praf și ploaie, putând rezista chiar și la scufundări scurte în apă. Specificațiile în limba română pot fi găsite aici.

În Statele Unite, kitul Mini costă 599 de dolari, plus un abonament lunar. Prețurile sunt mai mari decât în alte părți ale lumii, o situație explicată de reprezentanții companiei prin faptul că în regiunile cu utilizare intensă a internetului, cum ar fi SUA, unde Starlink Mini pune presiune suplimentară pe rețeaua prin satelit, se oferă un număr limitat de kituri, la prețuri mai mari.

Starlink Mini. FOTO Oleg Kutkov (X)
Starlink Mini. FOTO Oleg Kutkov (X)

În America de Sud, același kit este disponibil la prețul de 200 de dolari.

Obiectivul Starlink este de a reduce prețurile, în special pentru cei din zonele unde conectivitatea a fost până acum inaccesibilă sau indisponibilă, conform paginii de asistență Starlink.

Deși Starlink Mini este nou în SUA, se pare că este deja disponibil în Columbia, El Salvador, Guatemala și Panama.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite