MWC 2014 Nokia X - calul troian al Microsoft în ecosistemul Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nokia prezintă la MWC 2014 noi dispozitive, sub sloganul “Under the Tree”. În prezenţa CEO-ului Stephen Elop, Nokia testează şi ecosistemul Android.

Stephen Elop a deschis evenimentul menţionând că Nokia Lumia 520 e cel mai bine vândut telefon din lume în categoria sa de preţ, iar Windows Phone e platforma cu cea mai rapidă creştere. CEO-ul Nokia a menţionat şi cum Windows Phone a intrat în rândul lumii, cu ajutorul aplicaţiilor prezente şi pe alte platforme. Astăzi, Nokia a lansat BBM, Adobe Photoshop şi FoodPanda.

Nokia XL foloseşte tot platforma Android, dar are un ecran de 5 inci şi seamănă cu familia Lumia, având însă colţurile mai rotunjite. Nokia XL are un ecran WVGA IPS şi o cameră frontală de 5 megapixeli. Platforma folosită este tot cea de la Android, dar care nu are acces la Google Play, magazinul oficial.

Costă 109 de euro şi va fi disponibil în trimestrul al doilea. 

Stephen Elop menţionează că vor introduce aplicaţii Microsoft şi Nokia în locul celor de la Google în mod deliberat, pentru compatibilitate mai mare a sistemului Android, pentru a face clienţii să se adapteze la serviciile companiei. 

image

Nokia a prezentat Nokia X şi X+, care rulează aplicaţii Android şi au o interfaţă care aduce aminte de Windows Phone. Au un ecran de 4 inci, iar X+ are posibilitatea de a-şi creşte capacitatea de stocare cu un microSD. Aplicaţiile preinstalate sunt Facebook sau Skype, iar utilizatorii vor avea acces şi la alte programe. Utilizatorii vor avea acces şi la alte magazine de aplicaţii, cum ar fi Yandex Store sau Nokia Store. 

Nokia X costă 89 de euro, iar Nokia X+ costă 99 de euro. 

image

Here Maps vine pe Androidul de pe Nokia X, la fel ca şi Mix Radio. One Drive, Outlook.com şi alte servicii Microsoft sunt împinse către ecosistemul Google. "Cu acest telefon, Microsoft va vorbi cu clienţi la care nu a avut niciodată acces. Dezvoltatorii Android au acum o comunicare cu Microsoft", a declarat Stephen Elop. 

Telefonul are un Android modificat, la care Nokia a introdus un feature numit Fast Lane, care salvează aplicaţiile deschise în ultimul timp, pentru a le accesa mai uşor. Ecranul are în partea de sus funcţiile de telefonie, iar magazinele de aplicaţii sunt hibride - Nokia Store, Yandex Store. 

image

Elop a început prezentarea cu Nokia 220 - un telefon de 29 de euro care poate accesa telefonul. E un feature phone colorat pentru pieţele emergente. Telefonul are aplicaţii preinstalate de Facebook şi Twitter, dar şi o cameră foto. Bateria poate rezista o lună în stand-by. Telefonul este disponibil şi single-SIM, dar şi dual-SIM. 

image

Nokia Asha 230 este cel mai ieftin telefon din familia Asha, care are un ecran tactil şi un preţ de 45 de euro. Platforma Asha este conectată la serviciul OneDrive (fostul SkyDrive) de la Microsoft şi pozele pot fi urcate direct în Cloud.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite