Mozilla şi Foxconn lansează în câteva zile prima tabletă cu Firefox OS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mozilla şi Foxconn au anunţat un eveniment pentru data de 3 iunie, care va fi organizat în Taiwan. Potrivit publicaţiilor locale, după ce a lansat două telefoane cu sistemul de operare Firefox OS, Mozilla ar putea anunţa de data aceasta o tabletă.

Focus Taiwan, publicaţie citată de cnet.com, a anunţat că cel mai probabil va fi vorba de o tabletă cu sistemul de operare open source realizat de Mozilla.

Primele gadgeturi cu Firefox OS au fost două smartphone-uri realizate de o mică firmă spaniolă, numită Geeksphone. Acestea sunt folosite momentan de programatori pentru a construi aplicaţii pentru Firefox OS. Dar Mozilla are destui parteneri care aşteaptă momentul potrivit pentru a lansa un gadget cu acest sistem de operare: LG, ZTE, Deutsche Telekom. De asemenea, la Mobile World Congress din februarie, Mozilla a anunţat că a convins 18 operatori şi patru producători să susţină sistemul de operare.

SIstemul de operare de la Mozilla se bazează pe Linux şi filosofia de bază este renunţarea la tehnologii proprii şi patentate, ci concentrarea pe standarde deschise. Oricine va dori să dezvolte pe această platformă, va fi liber. Mozilla încearcă astfel să-şi crească prezenţa mobilă, deoarece browserul său, Firefox, nu există pe iOS, iar pe Android nu este una dintre primele opţiuni.

Cum arată sistemul de operare Firefox OS? Puteţi vedea în acest video de la MWC 2013 Barcelona.

FOTO Mozilla anunţă primele telefoane cu Firefox OS şi compania intră oficial pe piaţa smartphone-urilor

Mozilla a anunţat primele smartphone-uri care rulează Firefox OS. Deocamdată, sunt într-o formă destul de nefinisată, dar nu duc lipsă de dotări bune şi sunt destinate, în primă fază, dezvoltatorilor.

GALERIE FOTO Firefox OS de la Mozilla este disponibil pentru teste. Va rula şi pe smartphone-urile cu Android

Mozilla a anunţat în urmă cu un an că va lansa un sistem de operare pentru telefoane. Acesta se numeşte Firefox OS, nu este încă finalizat, dar compania oferă dezvoltatorilor şi celor interesaţi un simulator. Versiunea finală de Firefox OS va rula şi pe dispozitivele care folosesc acum Android.

Mozilla: Firefox vine pe iPhone şi iPad doar dacă îl facem cum vrem noi

Mozilla a spus că Firefox nu va fi lansat pe iPhone şi iPad decât atunci când Apple îi va permite să-l creeze după cum doreşte.

VIDEO MWC 2013 Primele interacţiuni cu sistemul de operare Firefox OS pe ZTE şi Alcatel. Corespondenţă din Barcelona

Mozilla a lansat, duminică, la MWC2013, sistemul de operare Firefox OS. Mozilla este susţinută de un număr mare de operatori dar şi de câţiva producători de smartphone-uri, care s-au arătat interesaţi de noul sistem de operare.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite