FOTO Mozilla anunţă primele telefoane cu Firefox OS şi compania intră oficial pe piaţa smartphone-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mozilla a anunţat primele smartphone-uri care rulează Firefox OS. Deocamdată, sunt într-o formă destul de nefinisată, dar nu duc lipsă de dotări bune şi sunt destinate, în primă fază, dezvoltatorilor.

Mozilla a menţionat că nu-şi va produce propriul hardware, de-aceea a căutat să încheie diverse parteneriate cu actuali producători de pe piaţă. Cele două modele pe care le-a anunţat reprezintă o colaborare între Geeksphone şi operatorul Telefonica, se arată pe site-ul oficial al companiei. 

Primul terminal, denumit Keon, are un procesor Qualcomm cu un singur nucleu tactat la 1 GHz. Ecranul măsoară 3,5 inci şi are aceeaşi rezoluţie ca un iPhone 3GS. Memoria RAM este de 512 MB, cu un spaţiu de stocare de 4 GB, dar se poate mări cu un card microSD. Are toţi senzorii unui smartphone modern, se încarcă prin microUSB şi bateria este de 1.580 miliamperi.

Modelul de vârf poartă numele de Peak şi vine cu un procesor dual-core tactat la 1,2 GHz. Ecranul este de 4,3 inci şi rezoluţia este qHD. Telefonul vine dotat şi pe partea de multimedia, camera principală este de 8 megapixeli cu una secundară de 2 MP. Memoria RAM rămâne la 512 MB, nici spaţiul de stocare nu se măreşte, dar bateria ajunge la 1.800 miliamperi. 

image

Mozilla a anunţat şi „Firefox OS App Days“, un eveniment care va debuta pe 26 ianuarie şi care reuneşte mai mulţi dezvoltatori pentru a popula magazinul sistemului de operare cu aplicaţii. Există şi o pagină dedicată dezvoltatorilor din România. În principal, sunt aşteptaţi cei care se ocupă cu programarea în HTML5, JavaScript şi CSS, şi trebuie să vină cu un calculator care să ruleze Windows, Linux sau Mac OS. De asemenea, pot veni şi cei care au început o aplicaţie în HTML5, dar n-au finalizat-o şi pot primi sfaturi direct de la experţi.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite