Motivul pentru care tot mai mulți oameni renunță la telefoanele inteligente: „S-a ajuns prea departe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima vreme tot mai mulți oameni au renunțat la smartphone-uri și s-au întors la telefoanele obișnuite, relatează it.euronews.com.

Oamenii renunță la telefoanele inteligente. Foto: Shutterstock (Arhivă)
Oamenii renunță la telefoanele inteligente. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Jose Briones din statul american Colorado a decis să renunțe la telefonul său inteligent pentru un telefon mai clasic. Acesta susține că „oamenii uită că am trăit fără smartphone-uri, lumea funcționa înainte de smartphone-uri”. 

Din dorința de a-și face mai simplă viața, Briones recurge la CD-uri în momentul în care vrea să asculte muzică, în loc să utilizeze serviciile de streaming audio. În plus, acesta susține că își tipărește o hartă în momentul în care își dorește să meargă undeva și, în cazul în care are nevoie, solicită informații de la oameni. 

Conform ExplodingTopics, la nivel mondial, oamenii stau în medie 6 ore și 58 de minute în fața ecranelor. Potrivit Universității de Științe Medicale din Lorestan, folosirea exagerată a telefonului inteligent este asociată cu creșterea nivelului de anxietate și stres în rândul studenților. 

Oamenii aleg telefoanele mobile mai clasice fiindcă sunt mult mai ieftine decât telefoanele inteligente. 

În Brooklyn, o companie dezvoltă telefoane minimaliste, eliminând de pe acestea rețelele de socializare și navigarea pe internet.  

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite