Microsoft a „oprit“ pirateria software din Guatemala cu poliţişti înarmaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft vrea să oprească pirateria şi uneori e în stare de foarte multe lucruri pentru a face acest lucru. În Guatemala, însă, se pare că a mers puţin cam departe, implicând şi poliţia.

Microsoft este acuzată de o companie de asigurări din Guatemala că în aprilie 2012 a organizat un raid asupra sediului său împreună cu poliţia. Asta pentru că americanii bănuiau această companie de piraterie, notează Business Insider. Mai mult, Microsoft ar fi vrut ca mai multe companii din Guatemala să plătească pe loc amenzi pentru că foloseau programe piratate.

Compania Seguros Universales SA, din Guatemala, a depus o plângere la adresa Microsoft în care spune ce s-a întâmplat în aprilie 2012. „Microsoft a apărut cu forţele armate ale autorităţilor locale şi a oprit mai multe operaţiuni ale afacerii pe care o desfăşurăm. Apoi, Microsoft a cerut acceptarea unui acord de plată a sumei de 70.000 de dolari, altfel ar fi luat toate serverele cu toate datele şi operaţiunile software“.

Versiunea Microsoft cu privire la această problemă este puţin altfel. „Seguros Universales a recunoscut în faţa unui judecător şi a unui procuror că a folosit software în mod ilegal şi a acceptat din proprie iniţiativă un acord de plată a unor daune faţă de Microsoft“, a explicat un purtător de cuvânt. „Acest proces este o încercare de distragere a atenţiei de la pirateria cu care se ocupă şi vom căuta să soluţionăm această problemă“.

În 2011, un studiu realizat de Business Software Alliance arăta că 79% din software-ul din Guatemala este piratat, comparativ cu scorul de 61% întâlnit în America Latină şi de 42% la nivel global. Microsoft este membru al BSA, un grup care se ocupă de urmărirea folosirii programelor ilegale.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre Microsoft:

Microsoft versus Apple şi Google: Siri şi Google Now vor avea concurenţă mai serioasă pe Windows Phone 8

Xbox One ar putea să nu funcţioneze în România şi în restul ţărilor în care reţeaua Xbox Live nu a fost lansată oficial

Microsoft îi „mituieşte“ pe dezvoltatorii de aplicaţii

Microsoft, al doilea gigant care publică date despre datele oferite guvernului american: peste 31.000 de conturi vizate

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite