Lenovo lansează două laptopuri gândite pentru şcoala românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lenovo aduce în România două dispozitive cu sistemul de operare de la Google. Principalul avantaj al oricăruia dintre ele este preţul redus, dar şi utilitatea în învăţământ.

Cele două noi produse anunţate de Lenovo sunt ThinkPad Yoga 11e Chromebook şi Chromebook N22 şi sunt disponibile începând cu această lună. Acestea ar fi create special pentru utilizarea în sălile de clasă, de la carcasa robustă care le conferă o rezistenţă ridicată la şocuri mecanice şi continuând cu aplicaţii educaţionale şi de administrare facilă a sistemelor.

De asemenea, au ecrane anti-reflex pentru o redare cât mai clară indiferent de mediul în care se desfăşoară lecţiile, iar bateria are o autonomie ridicată. De apreciat că nici Chrome OS nu este un sistem care să consume multe resurse.

În parte, fiecare echipament are câteva caracteristici tehnice. Astfel, ThinkPad Yoga 11e Chromebook este un laptop subţire, uşor, silenţios şi versatil. Un amortizor de cauciuc montat în jurul capacului absoarbe forţa şocurilor laterale, iar colţurile sunt cu 50% mai rezistente, pentru a reduce deteriorarea în cazul căderii oblice.

image

Laptopul a fost testat ţinând cont de 12 parametri şi 23 de proceduri, cum ar fi presiune ridicată, umiditate, vibraţii, temperatură înaltă, şoc de temperatură, presiune joasă (4.572 m), temperatură scăzută, radiaţii solare, fungi şi praf. Pachetul de software educaţional şi alte aplicaţii integrate îi ajută pe elevi pentru notiţe, adnotarea fişierelor PDF şi altele.

Pe de altă parte, Lenovo N22 Chromebook a fost dezvoltat să reziste utilizării continue în sala de clasă şi este echipat cu un display HD de 11,6 inci, conectivitate WiFi şi procesor Intel dual-core Celeron N3050. Când vine vorba de preţ, acestea au fost anunţate la nivel global de 820 de lei pentru N22 şi aproape 1.700 de lei pentru Yoga. Acestea sunt însă aproximativ şi pe piaţa din România pot suferi modificări. 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

image
image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite