La Google e mai bine, dar Microsoft plăteşte mai mult. Cele mai bune locuri de muncă pentru stagiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google este cel mai bun loc pentru stagiari FOTO Reuters
Google este cel mai bun loc pentru stagiari FOTO Reuters

Studenţii în căutare de locuri de muncă aleg, de foarte multe ori, să participe la un program de stagiatură. Dar nu toate sunt la fel de bune. Firmele din domeniul tehnologiei rămân însă în topul locurilor de muncă de vis.

Potrivit unui studiu recent al National Association of Colleges and Employers din Statele Unite ale Americii, un program de stagiatură în timpul facultăţii creşte şansele unui student de angajare definitivă apoi.

63% din stagiarii plătiţi primesc măcar o ofertă de slujbă după ce termină facultatea, în comparaţie cu 36% din cei care nu au făcut niciun internship.

Glassdoor a realizat un studiu pentru a vedea care sunt locurile unde este cel mai bine pentru un student să lucreze. În topul acesta, companiile din IT sunt în frunte, mai ales din prisma salariilor şi a atmosferei de la job. Studiul s-a bazat pe opiniile foştilor şi actualilor stagiari. Glassdoor a analizat doar 20 de firme şi a făcut un top al celor mai bune companii, dar şi a celor mai dificile interviuri de angajare.

Cât se câştigă la Google şi la Microsoft?

Google a fost pe primul loc, un stagiar având un salariu de aproape 5.800 de dolari, în timpă ce un stagiar ca inginer de software are 6.500 de dolari. În rândul companiilor din domeniul tehnologiei, Qualcomm a fost pe locul secund, cu salarii de 5.000 şi 4.700 de dolari şi o greutate a interviului mai mică decât la Google.

Microsoft este pe locul trei în acest clasament. Un stagiar în domeniul cercetării câştigă 7.000 de dolari, iar ceilalţi câştigă 5.900 de dolari. Intel se clasează pe locul 4, iar Cisco este pe locul al cincilea.

IBM este pe locul şase între companiile din IT, iar Amazon îi urmează.

Studiul Glassdoor contrazice un alt studiu recent, publicat de Forbes, cel puţin în domeniul salariilor. Acel studiu spunea că cele mai mari salarii pentru un stagiar sunt la VMWare, Facebook era pe locul secund, iar Microsoft pe locul al treilea.

Mai multe informaţii despre argumentele folosite de studenţi pentru a lăuda sau critica un loc de muncă puteţi găsi pe Glassdoor. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite