În lumea aplicaţiilor mobile, numărul nu contează: Google şi Apple au magazinele pline cu aplicaţii uitate de toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţii sunt multe, dar puţine sunt actualizate constant. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Aplicaţii sunt multe, dar puţine sunt actualizate constant. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Există două magazine mari de aplicaţii, cel de la Google şi cel de la Apple, iar cumulat ajung la aproximativ un milion de produse. Totuşi, peste jumătate dintre acestea sunt aplicaţii zombi sau, altfel spus, aplicaţii care nu mai sunt de interes nici pentru dezvoltatori, nici pentru utilizatori.

Magazinele mari cu aplicaţii se laudă cu sute de mii de titluri, dar în fapt doar câteva zeci de mii sunt de interes şi pot fi monetizate. Astfel, VentureBeat notează că 60% din aplicaţiile din App Store nu au fost niciodată actualizate şi au mai puţin de 10 recenzii. Mai mult, 41% din cele din Play Store de la Google sunt în aceeaşi situaţie. Situaţia e şi mai proastă în cazul Windows Phone, procentul ajunge la 69%.

Noile date provin de la StarDust, un serviciu de testare a utilizării telefoanelor mobiel. StarDust a comparat numărul total de aplicaţii, dezvoltatorii, rata cu care noi aplicaţii sunt lansate, detaliile privind monetizarea şi a acoperit în acest studiu cele mai mari trei magazine: Play Store, App Store, Windows Phone Store. Aplicaţiile care nu vor fi niciodată actualizate, mai mult de jumătate în total, demonstrează că succesul în era mobilă nu este atins atât de uşor.

StarDust a calculat şi rata cu care vin recenziile pentru aplicaţii. 80% vin în primele 18 zile pentru App Store, 16 zile pentru Play Store şi 13 zile pentru Windows Phone Store. Aplicaţii noi sunt publicate zilnic, cam 2.300 în medie, dar cele mai multe nu vor fi niciodată descărcate de mai mult de 5.000 de ori, pe Android. Ritmul actualizărilor este mai accelerat pe Android decât pe iOS, dar sunt mai mulţi dezvoltatori activi pe App Store.

Vă aşteptăm să discutăm pe Tech Adevărul pe Facebook.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite