Humane a lansat Ai Pin, dispozitivul care ar putea înlocui smartphone-ul

0
0
Publicat:

Start-up-ul Humane, fondat de echipa foștilor angajați Apple - Imran Chaudhri și Bethany Bongiorno, a lansat oficial mult-asteptatul dispozitiv Ai Pin, marcând un pas important în domeniul incipient al hardware-ului cu inteligență artificială.

Humane Ai Pin FOTO hu.ma.ne/aipin
Humane Ai Pin FOTO hu.ma.ne/aipin

Dispozitivul poate fi prins magnetic pe haine și va costa 699 de dolari cu un abonament de 24 de dolari pe lună - care va include date nelimitate și apeluri telefonice. Compania a anunțat, de asemenea, că va colabora cu T-Mobile pentru serviciul telefonic și cu Microsoft și OpenAI pentru tehnologia AI. Dispozitivul poate fi comandat începând din 16 noiembrie.

„Pentru tehnologia pe care o primiți, ne-am stabilit o țintă îndrăzneață în ceea ce privește stabilirea unui preț care credem că este la un nivel accesibil și la îndemână”, a declarat Bongiorno, CEO-ul Humane, într-un interviu la Bloomberg TV joi. „Întotdeauna vor exista îmbunătățiri în timp în ceea ce privește reducerea costurilor.”

Entuziaștii tehnologiei și AI au urmărit cu atenție evoluția Humane după ce Chaudhri și Bongiorno, cofondatori și soț și soție, au creat compania în 2018. Humane și-a ținut în mare parte activitatea sub protecția anonimatului, cu câteva excepții remarcabile. În aprilie, Chaudhri a prezentat un demo al dispozitivului la o conferință TED. În septembrie, dispozitivul a fost purtat de modele, inclusiv Naomi Campbell, la Paris Fashion Week.

Humane Ai Pin este destinat să fie în cele din urmă un înlocuitor al smartphone-ului. Planul de abonament vine cu propriul număr de telefon și nu trebuie asociat cu un telefon. Dispozitivul nu are ecran, iar oamenii vor interacționa cu el prin voce, atingere, gesturi sau prin ținând obiecte în fața Ai Pin. De asemenea, dispune de un proiector laser care poate proiecta text pe mâna utilizatorului.

Chaudhri a petrecut 20 de ani la Apple, conducând echipa care se ocupa de designul ecranului iPhone-ului. Bongiorno a fost lider dezvoltare software pentru produse precum iPhone, iPad și ulterior Mac, și a făcut parte din echipa fondatoare a iPad. Chaudhri și Bongiorno au recrutat, de asemenea, alți foști angajați Apple în echipa lor, inclusiv directorul tehnic Patrick Gates, care a fost anterior director senior de inginerie la compania din Cupertino, California.

Humane Ai Pin FOTO hu.ma.ne / aipin
Humane Ai Pin FOTO hu.ma.ne / aipin

Într-o declarație, Chaudhri și Bongiorno au spus că „Ai Pin este întruchiparea viziunii noastre de a integra inteligența artificială în țesătura vieții de zi cu zi, îmbunătățindu-ne capacitățile fără a ne umbri umanitatea.”

Humane a strâns până în prezent 230 de milioane de dolari. Cea mai recentă rundă de finanțare a fost o serie C de 100 de milioane de dolari în martie 2023. Printre cei mai cunoscuți susținători ai companiei se numără Microsoft, cofondatorul OpenAI, Sam Altman, și Tiger Global Management.

Humane nu este singura companie care urmărește dezvoltarea dispozitivelor cu AI. OpenAI a purtat discuții cu LoveFrom, firma de design fondată de Jony Ive, fostul executiv Apple, despre un dispozitiv independent, potrivit informațiilor din Financial Times și The Information.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite