Google lansează un program pentru formarea studenților în domeniul securității cibernetice

0
Publicat:

Google a lansat un nou centru de securitate cibernetică în Màlaga și a anunțat un program amplu de formare în securitate cibernetică în valoare de 10 milioane de dolari, prin intermediul Google.org și în colaborare cu European Cyber Conflict Research Incubator.

Centrul GSEC de la Málaga, Spania.
Centrul GSEC de la Málaga, Spania.

Programul este destinat studenților europeni din 8 țări, inclusiv România.

Phil Venables, Vicepreședinte și Director al Securității Informațiilor (CISO) la Google Cloud, a subliniat importanța securității în produsele Google și necesitatea protejării persoanelor, a afacerilor și a guvernelor printr-un efort crescut în domeniul securității cibernetice. El a evidențiat faptul că atacurile cibernetice au crescut cu 38% la nivel global anul trecut și că aproape jumătate (43%) din întreprinderile mici și mijlocii din Europa au fost ținte ale unor astfel de atacuri în ultimii doi ani.

Într-o lume în care amenințările pot veni de oriunde și de la oricine, este necesară o forță de muncă diversificată și bine pregătită pentru a face față provocării. Cu toate acestea, Europa se confruntă cu o lipsă de talente de până la 500.000 de profesioniști în securitatea cibernetică anul trecut, doar 25% dintre locurile de muncă în acest domeniu fiind ocupate de femei.

În acest context, lansarea Google Safety Engineering Center în Màlaga este însoțită de angajamentul de a investi 10 milioane de dolari pentru extinderea programelor de formare în securitate cibernetică în Europa. Acesta reprezintă, de asemenea, contribuția Google la EU Cybersecurity Skills Academy, o inițiativă a Comisiei Europene care își propune să acorde o atenție mai mare reducerii deficitului de talente în domeniul securității cibernetice.

Programul European Cybersecurity Seminars, realizat în parteneriat cu European Cyber Conflict Research Incubator (ECCRI CIC), va sprijini universitățile din opt țări europene în dezvoltarea unor programe de formare în securitate cibernetică. Google.org va oferi finanțare de până la 1 milion de dolari și suport tehnic pentru opt universități care vor implementa seminarii de securitate cibernetică pentru studenți din diverse medii și fără experiență anterioară în acest domeniu.

Așteptându-se să atragă peste 1.600 de studenți în programul inițial, universitățile vor avea doi ani pentru a organiza cel puțin două seminarii de securitate cibernetică. Fiecare student va fi implicat în sprijinirea a cel puțin două organizații comunitare pentru a-și îmbunătăți protecția cibernetică, având ca scop ajungerea la peste 3.200 de organizații în primii doi ani ai programului.

În plus, programul va finanța crearea primului curriculum flexibil în securitate cibernetică de către ECCRI CIC. Programa va oferi o introducere la acest domeniu și abilități de bază, putând fi utilizat pentru a sprijini organizațiile comunitare cele mai vulnerabile la atacuri cibernetice.

Acest efort face parte dintr-o serie de inițiative Google pentru a promova cunoștințele digitale și formarea în domeniul tehnologiei în Europa, demonstrând angajamentul companiei în sprijinirea securității și a competențelor digitale în această regiune.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite