Google şi noutăţile: Gmail cu design nou, Android 4.3 Jelly Bean în imagini noi şi Google Buzz va fi închisă în iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google va schimba interfaţa pe care o are serviciul Gmail în prezent. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Google va schimba interfaţa pe care o are serviciul Gmail în prezent. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Google va schimba designul pe care îl are serviciul său de mail şi asta în următoarele luni. De asemenea, au apărut mai multe informaţii despre viitoare versiune de Android. Nu este chiar mult aşteptata versiune 5.0 Key Lime Pie, dar ceva noutăţi tot aduce. Iar din iulie Google Buzz dispare.

Google Gmail a primit de-a lungul ultimilor ani puţine schimbări de interfaţă, doar uşor inspirate din restul produselor companiei. Acum se pare că va căpăta mai mult din alura aplicaţiei mobile, mesajele vor fi distribuite altfel. De asemenea, aplicaţia mobilă de Gmaila va primi de la Google design nou, cu mai multe culori, raportează TheNextWeb.

Google este pe cale să introducă cel mai bun lucru care îi lipsească serviciului său de mail: categoriile. Astfel, ofertele promoţionale, mesajele la limita spamului şi alte lucruri care te ademenesc cu gratuităţi vor fi trimise direct în Offers. Iar actualizările de pe reţelele sociale, cum ar fi Google+ sau YouTube, vor ajunge la Social. Toate aceste categorii vor apărea în partea de sus, deasupra mesajelor.

image

Se pare că Google a fost atent la senzaţia pe care a creat-o Mailbox, o aplicaţie de mail pentru Gmail, dar disponibilă doar pentru iPhone şi iPad. Aceasta are patru culori sub care îţi aranjezi mailurile. Acele culori ar putea ajunge în viitoare versiune de Gmail pentru Android, potrivit ultimelor zvonuri.

Cel mai probabil noua versiune va fi disponibilă în viitoarele săptămâni, dat fiind că au scăpat câteva capturi de ecran la Google I/O, ultimul mare eveniment al Google. Iar dacă versiunea nouă de Gmail ajunge pe Android, probabil să fie lansată pe iPhone în aceeaşi perioadă pentru a concura cu Mailbox.

image

Android şi o reţea socială de mult timp uitată

Este cert acum că Android 4.3 Jelly Bean va fi viitoare versiune de Android, niciun semn de Android 5.0 Key Lime Pie, probabil Google va lansa această versiune spre iarnă sau chiar anul viitor. Ce aduce nou 4.3 Jelly Bean? O şi mai multă finisare pentru acest ecosistem şi o aşezare diferită a butoanelor în camera foto. 

Noua interfaţă pentru camera foto am mai văzut-o pe tablete cu Android şi oferă o eficienţă mai mare. În prezent, meniul este mai greu de găsit, nu ai comenzi rapide pentru expunere sau modul HDR, spre exemplu. Posibil ca Android 4.3 Jelly Bean să vină şi cu o rafinare a meniului de notificări şi poate a meniului de multitasking.

image
image

În final, Google închide definitiv Buzz. Este una dintre reţelele sale sociale pe care a încercat-o înainte de Google+. Prea puţini oameni au folosit-o, iar din 17 iulie oricum nu va mai conta. Ceea ce au postat unii dintre primii membri va fi portat în Google Drive, într-un folder privat. Google le va stoca pe propriul său spaţiu, nu va lua din capacitatea de stocare dedicată utilizatorilor.

Vrem să discutăm. „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Află mai multe despre Galaxy S4 şi evenimentul Google I/O:

Google I/O: Cum schimbă Google căutarea online. Spune „OK Google“ şi „vorbeşte“ direct cu browser-ul

Google I/O: Google+ are o faţă nouă şi te face „Auto Awesome” cu efectele pe care le poate aduce fotografiilor

Google I/O: Samsung Galaxy S4 primeşte Android pur de la Google şi va fi lansat în iunie, dar nu drept dispozitiv Nexus

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite