Elon Musk cutezătorul: vrea să conecteze creierul uman la computer (ca în Matrix)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Fanart.tv
FOTO Fanart.tv

Elon Musk a vrut să reinventeze plăţile şi a contribuit la PayPal. Apoi, a făcut la fel cu ieşirile în spaţiu şi cu transportul (Hyperloop). Acum, se preocupă de inteligenţă artificială şi viitor.

Elon Musk pregăteşte o nouă companie pentru viitor: Neuralink. Prin ea vrea să ne ajute să ne conectăm creierele la computere şi să fim la zi cu tot ceea ce trebuie să ştim. Practic, să fim ca în Matrix, unde cunoştinţele nu trebuie să le stochezi, ci trebuie să le descarci când ai nevoie. 

Primele detalii despre intenţia lui Musk vin de la Wall Street Journal, citată de Playtech, şi încă n-au fost comentat de antreprenor. Conform publicaţiei, Neuralink dezvoltă o interfaţă între creiere şi computere şi respectiva conexiune ar facilita atât descărcarea, cât şi încărcarea informaţiilor din şi în creier. În Matrix, aşa învaţă Neo arte marţiale, de exemplu.

"În viitor, probabil că vom vedea o legătură mai apropiată între inteligenţa biologică şi inteligenţa digitală", a spus Elon Musk în urmă cu aproximativ o lună în Dubai. Obiceiul său e de a crea cadrul unei dezbateri, apoi anunţă un produs. Aşa a făcut cu maşinile electrice, călătoriile în spaţiu sau uzinele de energie electrică regenerabilă. Momentan, problema pare să aibă legătura cu viteza interfeţei folosite pentru ca un computer să comunice cu creierul uman. Volumul de informaţii e mare şi infrastructura nu atât de bună. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite