Cât costă HTC One A9, lansat în România: dotări de mid-range, dar preţ de high-end

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC One A9 nu este un smartphone prost, dar scump cert este. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
HTC One A9 nu este un smartphone prost, dar scump cert este. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

One A9 e cel mai nou telefon HTC. Este construit din metal, are scanner de amprente şi va fi disponibil în mai multe culori. Totodată, are şi un preţ considerabil mai mare decât ai crede.

HTC One A9 a fost lansat oficial în România. Am scris până acum un articol de analiză despre cum a fost copiat după iPhone, dar şi primul articol după lansarea internaţională. M-am bucurat când am auzit că va avea preţ de 400 de dolari, dar acela e valabil doar în Statele Unite ale Americii şi doar în noiembrie, după care perioada va creşte la 500 de dolari. În România, vine la un preţ şi mai mare.

Există două versiuni de HTC One A9, cu 16GB şi 32GB. Este deja disponibil în România, iar preţurile sunt de aproximativ 2.500 lei, respectiv 2.700 de lei. Este cam mult pentru ceea ce oferă telefonul şi e cam mult pentru perioada de an în care e lansat: toamnă, după iPhone. Ca dotări, are Android Marshmallow, marele plus, care îţi permite să transformi cardul microSD în spaţiu de stocare intern.

HTC One A9 foloseşte un procesor octa-core Snapdragon 617 cu patru nuclee la 1,5GHz şi alte patru tactate la 1,2GHz. Dispune de 3GB RAM şi 32GB spaţiu intern de stocare, iar suportul de card microSD ajunge până la 2TB. Versiunea de 16GB are doar 2GB de memorie RAM.

htc one a9 a9px foto razvan baltaretu/adevarul

Partea bună e că One A9 are un ecran de 5 inci full HD, dar spre deosebire de alte telefoane HTC este AMOLED, nu S-LCD. Are şi senzor de amprentă integrat în butonul de sub ecran, iar acumulatorul intern este de 2.150 mAh. Camera principală este de 13 megapixeli şi dispune de stabilizare optică, ceea ce One M9 n-are. Altfel, aplicaţia e cea cu care HTC ne-a obişnuit până acum şi niciodată nu s-a descurcat prost.

Am testat câteva minute HTC One A9 şi îmi pare la fel ca la început: un telefon degeaba. Nu face nimic mai bun decât One M9, doar că are stabilizare optică pe cameră. Senzorul de amprentă este şi buton de Home, dar încă ai butoane pe ecran şi găsesc dispunerea aceasta redundantă. Totuşi, One A9 ar fi un telefon foarte bun, dacă n-ar costa atât. Are dotări de mid-range, dar un preţ de flagship. E prea mult. Merită? Poate la un abonament şi poate în primăvară. Altfel, nu prea.

Şi, totuşi... poate, dar poate, este o conspiraţie. HTC vrea să vândă One M9, dar face asta lansând un telefon mai prost dotat, dar mai scump. One M9 cu 32GB costă aproximativ 2.300 de lei.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite