Aston Martin va renunţa la producţia de maşini care folosesc exclusiv combustibili fosili. Ce înseamnă asta pentru producătorul englez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce mai multe ţări, precum Germania sau Marea Britanie, au anunţat că vor renunţa definitiv la maşinile care funcţionează pe bază de combustibili fosili, urmând să le adopte în totalitate pe cele electrice, iată că avem şi un producător auto care se raliază acestui trend.

Aston Martin este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri auto pe plan mondial, care produce maşini extrem de scumpe şi de puternice. Decizia de a renunţa la motoarele care să ruleze exclusiv cu ajutorul combustibililor fosili nu este foarte surprinzătoare. CEO-ul producătorului britanic, Andy Palmer, a spus că, până în 2025, toată gama Aston Martin va fi formată din autoturisme hibrid.

De asemenea, noile sisteme electrice care vor fi folosite în ansamblul hibrid vor fi produse chiar în fabricile Aston Martin, compania alegând să nu apeleze la un producător străin. În prezent, englezii colaborează cu Daimler în ceea ce priveşte tehnologia cu care maşinile sunt echipate.

Iată că ceea ce părea un viitor îndepărtat, se concretizează uşor-uşor într-o situaţie cât se poate de reală. Maşinile cu motoare tradiţionale vor dispărea, urmând a fi înlocuite mai întâi de cele hibrid, apoi de cele electrice.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite