Apple lansează actualizarea 17.1.2 recomandată tuturor utilizatorilor de iPhone și iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple a lansat pe data de 7 noiembrie 2023 actualizarea pentru iPhone și iPad, iOS 17.1.1. La doar trei săptămâni, a apărut o nouă versiune, iOS 17.1.2, compania recomandând actualizarea tuturor utilizatorilor.

Actualizarea la iOS 17.1.2. FOTO Adrian Pogîngeanu
Actualizarea la iOS 17.1.2. FOTO Adrian Pogîngeanu

Actualizarea iOS 17.1.2 și iPadOS 17.1.2 rezolvă două probleme de securitate legate de WebKit*:

1. problema (CVE-2023-42916) permite ca procesarea conținutului web să dezvăluie informații sensibile. Există rapoarte că această problemă ar fi putut fi exploatată pe versiunile mai vechi de iOS, anterioare versiunii 16.7.1. Problema a fost remediată prin prin îmbunătățirea procesului de validare a intrărilor (datele sau informațiile introduse într-un program sau sistem) pentru a preveni accesul la informații dincolo de limitele prevăzute.

2. problema (CVE-2023-42917) permite procesarea conținutului web să execute cod arbitrariu. Există rapoarte că această problemă ar fi putut fi exploatată pe versiunile mai vechi de iOS, anterioare versiunii 16.7.1. Vulnerabilitatea de corupție a memoriei* a fost abordată prin îmbunătățirea blocării, prevenind astfel exploatările similare.

Aceste probleme de securitate (CVE-2023-42916) și (CVE-2023-42917) permiteau conținutului web să dezvăluie informații sensibile și să execute cod arbitrar. Actualizarea rezolvă aceste probleme prin îmbunătățiri în validarea intrărilor și blocarea îmbunătățită, prevenind astfel exploatările similare în viitor.

*WebKit este un motor de navigare web open-source, dezvoltat inițial de către Apple pentru a fi folosit în browser-ul Safari. Acesta este utilizat nu doar în Safari, ci și în alte browsere web și aplicații din ecosistemul Apple, precum și în alte dispozitive și platforme.

Spre exemplu, este utilizat de consolele PlayStation începând cu PS3, sistemele de operare mobile Tizen, cititorul de cărți electronice Amazon Kindle, consolele Nintendo începând cu 3DS Internet Browser și era folosit de browserul BlackBerry, care nu mai există.

WebKit funcționează ca un motor de randare a paginilor web, interpretând codul HTML, CSS și JavaScript și afișând conținutul paginilor web pe ecranele dispozitivelor. Este esențial în furnizarea unei experiențe de navigare web pe dispozitivele Apple și pe alte platforme care utilizează acest motor.

*Corupția memoriei se referă la modificarea sau coruperea zonelor de stocare a informațiilor într-un mod neașteptat sau incorect, care poate fi exploatată de către hackeri sau malware pentru a accesa sau modifica date sensibile sau pentru a prelua controlul asupra sistemului. Astfel de vulnerabilități pot permite atacatorilor să execute cod rău intenționat sau să acceseze informații confidențiale.

Dispozitive de actualizat

Actualizarea este disponibilă pentru smartphone-uri pornind de la iPhone XS și modelele ulterioare, iPad Pro 12.9 inchi (2nd Gen) și modelele ulterioare, iPad Pro 10.5 inchi, iPad Pro 11 inchi (1st Gen) și modelele ulterioare, iPad Air (3rd Gen) și modelele ulterioare, iPad (6th Gen) și modelele ulterioare, și iPad mini (5th Gen) și modelele ulterioare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite