Apple a renunţat la Samsung drept furnizor pentru memoriile noului iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apple nu mai cumpără memorii de la Samsung.
Apple nu mai cumpără memorii de la Samsung.

Apple a renunţat la Samsung în ceea ce priveşte furnizarea câtorva elemente pentru construcţia noului iPhone. Sud-coreeni furnizează chip-uri de memorie, procesoare şi ecrane, iar Apple a decis ca memoriile, atât DRAM, cât şi NAND să le cumpere de la alţi producători.

Potrivit Reuters, Samsung rămâne principalul furnizor, dar Apple a încheiat şi parteneriate cu Toshiba, Elpida Memory şi SK Hynix pentru memorii DRAM şi NAND. Cele din urmă sunt folosite pentru spaţiul de stocare din noul iPhone. Sursa celor de la Reuters a spus că Apple vrea de fapt să se asigure astfel că are suficiente componente şi că livrările nu sunt întârziate. Însă această decizie poate veni şi ca urmare a proceselor dintre cele două companii.

Analiştii de la Bernstein au estimat că cererile Apple pentru memorii au scăzut considerabil în ultima vreme, iar acum acestea mai reprezintă doar 2,5% în veniturile Samsung pe 2012. În plus, se pare că Elpida era în tratative cu Apple încă de la începutul anului pentru memoriile DRAM, când încă nu fusese finalizat procesul cu Samsung.

Pentru bateriile din noul iPhone, Apple are un parteneriat cu Amperex Technology din China, dar şi cu Panasonic din Japonia, renunţând astfel la Samsung. În plus, pentru ecrane are parteneriate cu LG şi Sharp, deşi aceştia din urmă nu sunt în grafic cu furnizarea componentelor. Este posibil ca asta să fie din cauza noii tehnologii pe care Apple o foloseşte.

Samsung rămâne totuşi singurul producător al procesoarelor pentru iPad şi iPhone. Şi potrivit estimărilor Morgan Stanley, Samsung ar putea câştiga 13 miliarde de dolari anul viitor doar din livrarea de componente, şi nu doar către Apple. Cât despre celelalte două companii, SK Hynix şi Toshiba, acţiunile lor au crescut cu 6,2%, respectiv 4,3% după această ştire.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite