Apple a anunţat noul iPod Nano. A 7-a generaţie este un iPhone mai mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apple a prezentat noul iPod Nano. Este un iPhone mai mic, în două tonuri. FOTO Reuters
Apple a prezentat noul iPod Nano. Este un iPhone mai mic, în două tonuri. FOTO Reuters

Apple a prezentat pe 12 septembrie, alături de iPhone 5 şi noul iPod Touch, a 7-a generaţie de iPod Nano. Acesta are un ecran tactil, buton de Home, iar per total este un iPhone mai mic. Şi are radio FM, alături de conectivitate Bluetooth.

Apple a introdus ecranul tactil pe iPod Nano încă de la a 6-a generaţie, dar acum acesta a fost mărit, măsoară 2,5 inci, iar dispozitivul a dobândit funcţii noi. Poate fi conectat la maşină, dacă aceasta permite, prin Bluetooth, iar muzica poate fi redată în difuzoarele automobilului. Mai mult, radioul FM poate să deruleze 15 minute înapoi sau poate derula înainte. 

iPod Nano vine în şapte culori, dar în afară de versiunea neagră, toate celelalte au faţa albă. Sunt disponibile şase pictograme pe ecranul principal, cum ar fi Photos, Videos sau Music, dar suportă mai multe ecrane principale. Ecranul este de tip multitouch, iar rezoluţia de 240x432 pixeli. Capacitatea de stocare va fi însă de doar 16 GB. 

În ceea ce priveşte autonomia, iPod Nano poate reda 30 de ore de muzică şi doar 3,5 ore de material video. Se încarcă la maximum în trei ore şi are şi accelerometru.

Dispozitivul are o grosime de 5,4 milimetri şi este aproximativ cât o carte de credit. iPod Nano va fi livrat cu noile căşti Apple, denumite EarPods.

Primul produs prezentat a fost iPhone 5, noul telefon al companiei. Acesta va veni cu un procesor A6, ecran de 4 inci, iOS 6 (disponibil pentru utilizatorii de 3GS, 4 şi 4S, dar şi iPod Touch 4 din 19 septembrie) şi un spate din aluminiu. Noul model de iPod Touch a preluat procesorul A5 dual-core din iPhone 4S, vine şi cu Siri, dar şi în mai multe culori, împreună cu o cameră foto de 5 megapixeli. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite